Zo maak je wachtwoorden zo veilig mogelijk #infographic

Mijn wachtwoord is toch veilig?

Zo maak je wachtwoorden zo veilig mogelijk #infographic

Nou, dat hangt er maar net van af. Onderzoek heeft aangetoond dat men over het algemeen een voorspelbaar en te kort wachtwoord gebruiken, die dan ook nog eens op verschillende websites wordt gebruikt. ‘Wordt’ inderdaad. Want de meeste mensen gebruiken maar slechts één wachtwoord.

Als je binnen deze categorie valt, dan loop je namelijk wel wat risico’s.

Veel Nederlanders zijn zich nauwelijks bewust van de risico’s die kleven aan verkeerd omgaan met wachtwoorden. Mensen uit de directe omgeving, een jaloerse ex, een nieuwsgierige schoonmoeder of een vervelende collega kunnen gemakkelijk uw identiteit aannemen en schade aanrichten. Ook internetcriminelen kunnen wachtwoorden achterhalen en plegen daarmee fraude. Uit uw naam bestellingen plaatsen online of uit uw naam berichten versturen: het kan allemaal wanneer uw wachtwoord bekend is bij iemand anders. De schade, die u meestal pas achteraf ontdekt, is voor u!

http://www.digibewust.nl/

Bescherm je wachtwoord!

Een wachtwoord van 7 tekens, met alleen kleine letters, kan door 1 persoon binnen 1 minuut gekraakt worden. Zou ditzelfde wachtwoord een of meer getallen bevatten, dan zou het vinden van de code al zo’n 14 minuten duren. Zo’n aanval kan plaatsvinden vanaf een normale thuiscomputer met gratis verkrijgbare software. Op zich niets moeilijks aan.

De lengte van je wachtwoord is dus erg belangrijk. Hoe langer het is, hoe langer het duurt om de code te kraken.

Je beveiligt je wachtwoord nog meer wanneer je er, behalve getallen én letters, ook hoofdletters én speciale tekens aan toevoegt. Een wachtwoord kraken van 7 tekens, die al deze verschillende soorten tekens bevat, duurt ca. 7 dagen. Doe je er nog 1 teken bij, dan duurt het gelijk meer dan 600 dagen om er achter te komen!

Om na te gaan of jouw wachtwoord sterk genoeg is, bezoek je www.jewachtwoord.nl. Hier kan je ontdekken of jouw geheime code de juiste lengte heeft en gevarieerd genoeg is, zonder dat je iets hoeft prijs te geven.

Nog een andere goede tip is om de 2-staps beveiliging aan te zetten die websites tegenwoordig meer en meer aanbieden. Wanneer iemand iets aan een account van jou probeert te veranderen, dan ontvang jij een bericht op je mobiele telefoon.

Infographic: Tips om je wachtwoord te beveiligen

Een goed wachtwoord maak je niet zo maar. Ontdek in deze infographic hoe je jouw wachtwoorden zo sterk mogelijk maakt.

Klik op de infographic voor een vergroting.

Apps die je helpen je wachtwoorden te onthouden

Je hoeft al het denkwerk heus niet zelf te doen. Er zijn prachtige apps te downloaden die al jouw wachtwoorden keurig netjes voor je opslaan. 1Password koppelt dat ook nog eens met software op je Mac of PC. Op die manier heb je altijd al je codes bij de hand en zijn ze daarnaast ook goed beschermd.

[appbox appstore 568903335]

[appbox appstore 297540008]

[appbox appstore 546291986]

[appbox appstore 455190486]

[appbox appstore 582137043]

Dit bericht heeft 0 reacties

Deel jouw reactie