Twittertips voor het onderwijs #vijf

Twitteren in de klas

Twittertips voor in de klas

Dit is deel vijf in de serie ‘Twittertips voor het onderwijs’ (klik voor deel 1deel 2, deel 3 en deel 4). Er verschijnen elke keer een aantal praktische tips die je als leraar in de klas kan gebruiken. De Twittertips zijn er op gericht om leerlingen om te leren gaan met de mogelijkheden die Twitter en social media in het algemeen kunnen bieden. Bij sommige tips is het noodzakelijk dat alle leerlingen een Twitteraccount nodig hebben, bij anderen volstaat een Twitteraccount van de leraar. De tips zijn geschikt voor de basisschool en/of het voortgezet onderwijs. Kies de Twittertips uit die voor jouw klas of situatie bruikbaar zijn.

Heb je een van de tips gebruikt, of heb je zelf nog een goede Twittertip? Deel het als reactie hieronder of tweet het naar @feenynl!

Speurtweet

Organiseer een speurtocht aan de hand van Twitter. Laat leerlingen (digitale) opdrachten uitvoeren waarmee ze een bepaald antwoord moeten zien te vinden. Hebben ze eenmaal het antwoord getweet en is het correct, dan ontvangen ze de volgende opdracht via Twitter.

Ontdek het nieuws

Wil je het nieuws bijhouden over een bepaald woord of onderwerp? Met websites als http://visibletweets.com en http://www.twitterfall.com/ word je makkelijk, mooi en snel op de hoogte gehouden.

Boekverslag

Laat leerlingen een boekverslag over een pas gelezen boek schrijven in 140 tekens. Dit stimuleert hen om hun mening kort en bondig weer te geven.

Tweetverzameling

Heb je een bepaald thema dat in de klas behandeld wordt? Creëer een Twitteraccount over dat thema (bijv @BouwenEnMaken). Laat de leerlingen alle meningen, afbeeldingen, informatie, etc die zij ontdekken tweeten naar dit account en maak zo een geweldige database met informatie over dit thema.

Social media & services in het onderwijs

Dit bericht heeft 1 reactie

Deel jouw reactie