Twittertips voor het onderwijs #vier

Twitteren in de klas

Twittertips voor in de klas

Dit is deel vier in de serie ‘Twittertips voor het onderwijs’ (klik voor deel 1deel 2 en deel 3). Er verschijnen elke keer een aantal praktische tips die je als leraar in de klas kan gebruiken. De Twittertips zijn er op gericht om leerlingen om te leren gaan met de mogelijkheden die Twitter en social media in het algemeen kunnen bieden. Bij sommige tips is het noodzakelijk dat alle leerlingen een Twitteraccount nodig hebben, bij anderen volstaat een Twitteraccount van de leraar. De tips zijn geschikt voor de basisschool en/of het voortgezet onderwijs. Kies de Twittertips uit die voor jouw klas of situatie bruikbaar zijn.

Heb je een van de tips gebruikt, of heb je zelf nog een goede Twittertip? Deel het als reactie hieronder of tweet het naar @feenynl!

Volg een evenement

Als er iets bijzonders in Nederland of in de wereld gaande is (denk aan een kampioenschap, de kinderboekenweek en dergelijke) dan wordt daar doorgaans veel over getweet. Volg de hashtags over dat evenement. En blijf als klas zo op de hoogte.

Samen komen via Twitter

Ga op zoek naar een andere school, misschien vind je er wel een in het buitenland. Deel informatie over je stad, school, typische feesten, etc en leer op deze manier van en over elkaar.

Woordspelletjes

Tweet een aantal letters (bijv. gtreasnikoebn) en laat leerlingen er anagrammen mee maken. Degene die de meeste antwoorden of het langste woord beantwoordt, via een tweet, wint.

____ van de dag

Heb je een woord, boek, persoon van de dag centraal staan? Gebruik dan Twitter om meer over dit onderwerp te weten te komen. Wat wordt er in de rest van Nederland (of de wereld) over dit onderwerp verteld?

Social media & services in het onderwijs

Dit bericht heeft 0 reacties

Deel jouw reactie