Twittertips voor het onderwijs #twee

Twitteren in de klas

Twittertips voor in de klas

Dit is deel twee in de serie ‘Twittertips voor het onderwijs’ (klik voor deel 1). Er verschijnen elke keer een aantal praktische tips die je als leraar in de klas kan gebruiken. De Twittertips zijn er op gericht om leerlingen om te leren gaan met de mogelijkheden die Twitter en social media in het algemeen kunnen bieden. Bij sommige tips is het noodzakelijk dat alle leerlingen een Twitteraccount nodig hebben, bij anderen volstaat een Twitteraccount van de leraar. De tips zijn geschikt voor de basisschool en/of het voortgezet onderwijs. Kies de Twittertips uit die voor jouw klas of situatie bruikbaar zijn.

Heb je een van de tips gebruikt, of heb je zelf nog een goede Twittertip? Deel het als reactie hieronder of tweet het naar @feenynl!

Vraag het de professional

Werk je op school aan een bepaald thema, dan kan het nodig zijn om specifieke informatie te hebben. Via Twitter is het mogelijk om ‘makkelijk’ contact te krijgen met een professional. Dat kan een wijkagent zijn, een wetenschappper, een sporter, een bekende Nederlander, noem maar op.

Informeer ouders via Twitter

Maak een Twitteraccount aan voor de klas en nodig twitterende ouders uit om de klas te volgen. Tweet een paar keer per dag wat de kinderen aan het doen zijn. Of, nog beter, laat de kinderen dit om beurten tweeten.

Discussie via Twitter

Op Twitter deelt iedereen zijn of haar mening. Ontdek welke meningen gedeeld worden over een bepaald onderwerp via http://visibletweets.com en http://www.twitterfall.com/ En spreek er over in de klas, ben je het mee eens of juist niet? En waarom is dat zo?

Deel een verhaal

Een moderne versie van een oud klassikaal spelletje. Laat iemand beginnen met een zin tweeten, en de volgende tweet een volgende zin van het verhaal. Maak gebruik van een hashtag zodat het verhaal goed te volgen is. Dit werkt natuurlijk het beste als de hele klas een twitteraccount heeft.

Social media & services in het onderwijs

Dit bericht heeft 3 reacties

Deel jouw reactie