Topografie oefenen met apps op iPhone, iPad of Android

Topografie is en blijft belangrijk

Topografie oefenen met apps op je iPhone, iPad of AndroidGroningen – Hoogezand-Sappemeer – Winschoten – Veendam – Stadskanaal… het oude rijtje dat mensen vroeger uit hun hoofd moesten kennen wordt gelukkig niet meer aangeleerd. Vroeger stond de leerkracht naast een landkaart en met behulp van een aanwijsstok werd het rijtje gedicteerd. De kinderen moesten het dan gedwee opdreunen. De tijden zijn inmiddels veranderd, de topografie echter niet.

Topografie leert je namelijk meer dan alleen waar welke steden, rivieren en zeeën liggen. Topografie leert je de wereld te ontdekken. Je leert afstanden in te schatten, en weet je waar alle landen en gebieden (ongeveer) liggen. Daardoor krijg je inzicht in hoe en waarom dingen in de wereld gebeuren. Dankzij topografie word je bewust van de wereld om je heen.

Topografie thuis oefenen

Sinds de komst van het internet is het niet meer nodig om thuis een atlas te hebben. Toen Google Maps in 2005 begon, lag elk plekje op de wereld voor iedereen ineens binnen handbereik. Maar de technologische ontwikkelingen hebben niet stilgestaan en dankzij de smartphones en tablets is het nu nog eenvoudiger om thuis ‘topo’ te oefenen.

Er zijn inmiddels al aardig wat apps ontwikkeld waarmee je de topografie van Nederland en Europa op de iPhone, iPad of Android smartphone of tablet kan oefenen. Een van de voordelen van het oefenen via een app is dat de plaatsnamen en watergebieden kriskras getoetst worden, net zoals dat uiteindelijk in de klas ook zal gebeuren. De leerlingen oefenen zichzelf dus op de juiste manier.

Topografie apps voor iOS en Android

Handig om op jonge leeftijd thuis te oefenen, of wanneer je al wat ouder ben en je wilt je kennis bij te houden. Ontdek hieronder de Topografie apps!

[appbox appstore 429882490]

[appbox appstore 433607404]

[appbox appstore 435073777]

[appbox appstore 504121395]

[appbox appstore 451505760]

[appbox appstore 467722093]

[appbox appstore 567070642]

[appbox googleplay air.nl.topomonkey.TopoNederland]

[appbox googleplay air.nl.topomonkey.topoeuropahd]

Dit bericht heeft 2 reacties

Deel jouw reactie