TEDxAmsterdamED voor inspiratie over onderwijs

De toekomst van het onderwijs bij TEDxAmsterdamED

Claire Boonstra tijdens TEDxAmsterdamED

Op 27 september 2012 werd de eerste TEDxAmsterdamED in het concertgebouw in Amsterdam georganiseerd. TEDxAmsterdamED is een onafhankelijk georganiseerde TED bijeenkomst, waarbij de focus ligt op educatie. Ongeveer 20 gastsprekers spraken over de toekomst van het onderwijs. Over de onmogelijkheden waar leerlingen, leerkrachten en ouders soms tegenaan lopen, of over juist geweldige inspirerende ervaringen die zij hadden opgedaan.

Op de website van TEDxAmsterdamED zijn alle lezingen als YouTube filmpjes terug te bekijken. Hieronder vind je een paar van de meest inspirerende verhalen.

Claire Boonstra

Claire Boonstra haalde altijd goede cijfers en was een slimme leerling. Het bracht haar tot goede functies bij grote en innoverende bedrijven als Unilever en Layar. In een mooi verhaal vertelt Claire waar het volgens haar echt om draait.

Matthijs Leendertse

Matthijs Leendertse vertelt over de mogelijkheden die een hedendaags netwerk kan leveren aan een kind. Niet alleen school is belangrijk.

Stan Putman

De jonge spreker Stan Putman kent met zijn 18 jaar het onderwijssysteem natuurlijk heel goed. Hij doet een voorstel voor TEDxCollege en geeft iedereen ook nog wat huiswerk mee.

Homam Karimi

Als student werd Homam Karimi niet slimmer van de standaard lessen die leraren hem voorschotelde. Waar leer je dan wel van?

Bezoek voor meer inspirerende en onderwijsgerelateerde lezingen de educatie pagina van TED. De filmpjes beschikken bijna allemaal over Nederlandstalige ondertiteling. Klik voor de ondertiteling op de tekst ‘languages’ in het filmpje en scroll daarna Dutch.

Dit bericht heeft 0 reacties

Deel jouw reactie