TafelsOefenen: tafels oefenen in een uitdagende game

TafelsOefenen is spelend leren

TafelsOefenen: tafels oefenen in een uitdagende game

Iedereen die ooit tafels heeft moeten leren, weet dat je al deze keersommen alleen goed leert kennen wanneer je ze veel oefent. Door voldoende te herhalen zorg je ervoor dat je de tafels goed kan inprenten. En hoe leer je nou beter dan wanneer je dit op een uitdagende en speelse manier kan doen met TafelsOefenen.

Van de makers van tafelsoefenen.nu

De app TafelsOefenen komt van Nederlandse bodem en is gemaakt door de makers van de website tafelsoefenen.nu. Tafelsoefenen.nu is al heel succesvol gebleken. Al meer dan 50.000 enthousiaste spelers hebben, thuis of op school, aan hun rekenvaardigheid gewerkt op deze website. Met de komst van de app TafelsOefenen kunnen kinderen ook op de iPhone of iPad aan de slag. Aan een Android versie wordt nu nog gewerkt.

TafelsOefenen is uitdagend

Nu zijn er al een hoop andere tafel oefen apps beschikbaar. Maar de meeste apps richten zich hoofdzakelijk op het eenvoudig beantwoorden van de keersom. De gebruiker krijgt een keersom te zien en moet het antwoord intypen, of kan kiezen uit een aantal antwoorden. Soms gebeurt dit op tijd, in andere gevallen met een bepaalde afleiding. Maar een app die dit alles op een leuke wijze combineerde was er nog niet.

Bij TafelsOefenen beweeg je als een soort ruimtemannetje over een planeet heen. Op de planeet wordt de tafel getoond en met pijltjes beweeg je naar één van de vier antwoorden. Met een springbeweging raak je het correcte antwoord aan en daarna volgt de volgende opdracht. Je denksnelheid wordt echter door bommetjes op de proef gesteld, want word je door een bom geraakt, dan ben je af.

TafelsOefenen is niet geschikt voor diegene die nog niet zijn begonnen met het leren van de tafels. Een kleine basis, bijvoorbeeld de tafel van 2 in chronologische volgorde kennen, is  wel handig om te hebben. Maar als die kleine basis er is, dan is TafelsOefenen al direct goed te gebruiken.

Je stelt zelf de moeilijkheidsgraad in en je kan tot en met de tafel van 50 oefenen, dus je hoeft je voorlopig niet te vervelen. En dat zorgt er ook voor dat deze game ook voor de ouderen een leuke en uitdagende rekenoefening is.

Update: de winnaars zijn bekend gemaakt op Facebook
Feeny mag de app TafelsOefenen 2 keer gratis weggeven!

Wat moet je doen?
Volg Feeny op Facebook en deel het bericht over TafelsOefenen.

Maandag 1 juli 2013 worden de twee gelukkige winnaars op Facebook bekend gemaakt.

 

[appbox appstore 661127529]

Dit bericht heeft 1 reactie

Deel jouw reactie