Tafels oefenen via iPhone, iPad, Android of online

Tafels oefenen

Tafels oefenen via iPhone, iPad, Android of onlineVoor de één was het een verschrikking en voor de ander verliep het gemakkelijk, maar we hebben het allemaal moeten leren: het oefenen van de tafels. Of de keersommen, zoals sommigen het ook noemen.

Aangezien iedereen het wel moet leren, is het verstandig dat kinderen dat op een leuke manier kunnen doen. En dat kan gelukkig met tafeloefeningen die online te vinden zijn én ‘tafel’ apps voor iPhone, iPad en Android.
Maar voordat er geoefend gaat worden, kijken we eerst naar hoe je tafels het beste leert.

Hoe leer je tafels?

Tafels leer je het beste één voor één. En om makkelijk te beginnen, zijn de tafels van 1 en 10 een goede start. Daarna komt de rest aan bod. Om de structuur van een tafel goed te snappen is het raadzaam om tafels aanschouwelijk te maken, dus met tastbare materialen als bijvoorbeeld potloden of knikkers. En benoem daarbij goed wat er gebeurt: 1 x 2 potloden zijn 2 potloden, 2 x 2 potloden zijn 4 potloden, enzovoorts.

Als het concept van de eerste stap duidelijk is, kan je de tweede stap langzaamaan invoeren: het memoriseren. Het aanschouwelijke deel bouw je af en dat vervang je door het opschrijven van de getallen: 1 x 2 = 2, 2 x 2 = 4, enzovoorts. En nadat de rij compleet is, kunnen er oefeningen mee gemaakt worden om het zo goed aan te leren en te onthouden.

Online tafels oefenen

Er zijn online een aantal leuke en diverse websites beschikbaar waar de tafels geoefend kunnen worden. Hieronder tref je een overzicht aan:

Ik ken de tafels – rechttoe rechtaan tafels oefenen
Onlineklas
– oefen de tafels op verschillende manieren zoals snelheid en memoriseren
Tafels-oefenen.nl – tafels oefenen met een beloningsysteem
Space Race – vlieg in een raket op de juiste antwoorden af
Sketch’s World – los tafels op en verdien punten voor een bonusspel
Tafelsoefenen.nu – oefenen in een uitdagende game

Tafels oefenen op iOS en Android

Tafels oefen je niet één keer. Om het echt goed te onthouden en ze zodoende kan gebruiken, is het verstandig om regelmatig te oefenen. Dat kan met bovenstaande online links, of met onderstaande apps voor iOS en Android.

[appbox appstore 661127529]

[appbox appstore 463225742]

[appbox appstore 481999688]

[appbox appstore 477482445]

[appbox appstore 443752895]

[appbox appstore 371667982]

[appbox appstore 431509621]

[appbox appstore 459112955]

[appbox googleplay nl.wissapp.timestables]

[appbox googleplay com.westriversw.timestable]

[appbox googleplay com.androidesimple.multiplicar]

Dit bericht heeft 3 reacties

Deel jouw reactie