Kinderen van over de hele wereld tonen hun speelgoed

“Ze willen gewoon spelen”

Kinderen van over de hele wereld tonen hun speelgoed

Stella – Montecchio, Italy

De Italiaanse fotograaf Gabriele Galimberti reisde 18 maanden de wereld rond. In deze periode maakte hij foto’s van kinderen en hun speelgoed: Toy Stories.

In zijn gesprekken met de kinderen over het speelgoed merkte de fotograaf vooral op dat kinderen op deze leeftijd veel op elkaar lijken, ongeacht waar ze vandaan komen. Ze houden van poppen, dino’s, autootjes en bouwen graag hun eigen wereldje.

Naya-Managua-Nicaragua-1024x1024

Naya – Managua, Nicaragua

Abel-Nopaltepec-Messico

Abel – Nopaltepec, Mexico

Arafa-e-Aisha-Aman-Zanzibar

Arafa & Aisha – Bububu, Zanzibar

Dit speelgoed is van mij!

Wat wel opviel was dat de rijkere kinderen er meer moeite mee hebben om hun speelgoed te delen. Zij vonden het bijvoorbeeld moeilijker om hun favoriete speelgoed uit handen te geven. De kinderen uit de armere gebieden van de wereld hadden daar veel minder problemen mee. Zij deelden hun speelgoed sowieso al met anderen.

Kinderen van over de hele wereld tonen hun speelgoed

Cun Zi Yi – Chongqing, China

Ralf-Riga-1024x1024

Ralf – Riga, Latvia

Beschermend speelgoed

Kinderen die duizenden kilometers van elkaar verwijderd zijn, hebben toch dezelfde speelervaringen. Een 6-jarige jongen uit Texas en een 4-jarig meisje uit Malawi bezitten allebei hetzelfde speelgoed: een opblaasbare dinosaurier. Volgens hen beide beschermde de dino als ze ’s nachts sliepen. Alleen dacht de jongen dat hij beschermd werd tegen kidnappers en het meisje dacht dat ze beschermd werd tegen giftige dieren.

Kalesi-viseisei-Fiji-Islands-1024x1024

Kalesi – Viseisei, Fiji Islands

Noel-South-Dallas-Texas-1024x1024

Noel – Dallas, Texas

Speelgoed per plek

Natuurlijk waren er ook veel verschillen tussen interesses in speelgoed. Verschillen die kunnen voortkomen uit de directe omgeving waar de kinderen in wonen. Een jongen uit Beijing is helemaal verzot op het spel Monopoly, omdat hij het leuk vind om huizen en hotels te bouwen. Een jongen uit het platteland van Mexico is helemaal gek van vrachtwagens. Hij ziet deze wagens dagelijks door zijn dorp rijden.

Chiwa-Mwafulirwa-Malawi

Chiwa – Mchinji, Malawi

Watcharapon-Bangkok--1024x1024

Watcharapom – Bangkok, Thailand

Maudy-Sibanda-Zambia-1024x1024

Maudy – Kalulushi, Zambia

Toy Stories

Alle foto’s zijn gemaakt door Gabriele Galimberti. Bekijk hier de overige foto’s van Toy Stories.

Dit bericht heeft 0 reacties

Deel jouw reactie