Social media voor de leraar

Social media professioneel gebruiken in het onderwijs

Social media en de leraarWie heeft er tegenwoordig nou nog niet van Facebook en Twitter gehoord? Social media is in Nederland inmiddels aardig ingeburgerd en vind je ook overal om ons heen.

In het onderwijs hebben veel leraren wel één of meerdere social media accounts, maar doorgaans worden deze accounts voor persoonlijke doeleinden gebruikt. Maar hoe kan je social media als leraar professioneel inzetten en benutten in het onderwijs?

Dat social media voor persoonlijke doeleinden wordt gebruik is logisch en normaal. Maar als leraar zijnde valt er ook heel veel meer uit social media te halen. Alleen gebeurt dit helaas nog veel te weinig.

Social media en de leraar

Social media advies en tips voor het onderwijs

Natuurlijk kan je de Twittertips voor het onderwijs volgen en wellicht heb je ook in LinkedIn vermeldt dat je in het onderwijs werkt. Maar heb je ooit wel eens Pinterest gebruikt? Weet je wat Evernote, Scribd, Slideshare en Prezi is? En kan je Facebook ook voor het onderwijs gebruiken?

Er zijn inmiddels erg veel web 2.0 services beschikbaar op het internet die ook geweldig goed binnen het onderwijs gebruikt kunnen worden. Hoe kan je als leraar zelf hier nu profijt uit halen?

Feeny geeft social media en web 2.0 advies voor de leraar

Er zijn al tal van workshops beschikbaar waarin leerlingen worden geadviseerd hoe ze met social media om moeten gaan. Maar weten de leraren zelf wel hoe ze er mee om moeten gaan? En wat kan hij of zij er zelf professioneel in het onderwijs mee doen?

In een anderhalf uur durende lezing/workshop frist Feeny de leraar helemaal op over datgene wat er met social media binnen het onderwijs te bereiken valt. De meest gangbare en praktische social media en web 2.0 services komen aan de orde, zodat de leraar aan het eind ook echt daadwerkelijk aan de slag kan gaan. Na deze lezing/workshop zullen de lessen diverser, moderner, actueler en aantrekkelijk worden!

Kijk voor meer informatie op Social media & web 2.0 services in het onderwijs of neem contact op met Feeny.

Dit bericht heeft 1 reactie

Deel jouw reactie