Smartphone, tablet, laptop en computer terugvinden dankzij apps en websites

Smartphone, tablet, laptop verloren? HELP!

Smartphone, tablet of laptop terugvinden dankzij apps en websites Een van de grootste nachtmerries van deze tijd is kans dat je een van je mobiele apparaten kwijt raakt. Al je persoonlijke gegevens, foto’s en andere waardevolle informatie liggen ergens, maar je hebt geen idee waar. Je moet er vast niet aan denken.

Voorkomen is beter dan genezen

Het aloude gezegde ‘Voorkomen is beter dan genezen’ is echter meer dan waar, wanneer het gaat om het verliezen van je smartphone, tablet of laptop. Heb je geen voorzorgsmaatregelen genomen, dan is het nagenoeg niet mogelijk om je mobiele apparaat terug te vinden. Je moet al actie ondernemen wanneer je jouw smartphone, tablet of laptop in je bezit hebt. Het kost op zich weinig tijd, en het kan je veel ellende besparen.

iPhone, iPad, MacBook of iMac terugvinden

Apple heeft een handige oplossing ontwikkeld om al je Apple producten eenvoudig terug te vinden. Find My iPhone, of Zoek mijn iPhone, is een onderdeel van Apple’s iCloud service. Door je iOS apparaten aan te melden bij iCloud ben je ten alle tijden in staat om je iPhone of iPad weer terug te vinden via iCloud.com of via de speciale app die je kan downloaden in de AppStore. Maar niet alleen kan de locatie van jouw iPhone of iPad ontdekken, ook een MacBook of iMac kan via iCloud gelokaliseerd worden. Apple heeft online een (Engelstalig) handleiding staan hoe je iCloud activeert op je iOS of OSX apparaat.

Samsung smartphone of tablet terugvinden

Samsung heeft net als Apple een service dat Find My Mobile heet. Ook bij Samsungs Find My Mobile moet je eerst een paar handelingen verrichten voordat het werkt. Deze handelingen kunnen echter per apparaat verschillen. Om er achter te komen wat je precies moet doen, heeft Samsung een handleiding online staan.

Laptop, pc of Mac terugvinden

Met Prey bescherm je jouw laptop, pc of Mac wanneer deze gestolen of vermist is. Prey is een klein programmaatje dat stilletjes op de achtergrond werkt. Het wordt actief wanneer je op de website van Prey je apparaat als vermist aanmerkt. Prey maakt van diverse technieken gebruik om je apparaat op te sporen. Via onder andere Wifi, GPS en de webcam traceert Prey zo veel mogelijk informatie van je computer en Prey verzamelt al deze informatie voor jou op hun website. Behalve op de computer werkt Prey ook op iOS en Android smartphones. [vimeo http://vimeo.com/18728980]

Mobiele telefoon terugvinden

Vergelijkbaar maar Prey zijn de  services Lookout en Datapolice. Met als verschil dat Lookout en Datapolice zich enkel op mobiele apparaten focust. Over Lookout:

Lookout biedt u essentiële bescherming tegen alle slechte dingen die uw telefoon of tablet bedreigen; zoals virussen, verlies en diefstal.

Over Datapolice:

Met Datapolice heb je altijd controle over je smartphone. Je kunt ‘m overal lokaliseren, blokkeren en als het nodig is kun je zelfs je gegevens op de smartphone wissen.

Mobiele telefoon is gestolen

Als je mobiele apparaat nu echt gestolen is en terugvinden is geen optie meer. Dan kan je met behulp van Telefooncheck drie belangrijke stappen ondernemen: blokkeer de simkaart, doe aangifte en registreer je toestel als gestolen. Op Telefooncheck leer je precies datgene wat je moet doen als je toestel gestolen is. Telefooncheck is ook handig wanneer je een tweedehands apparaat wilt aanschaffen. Voordat je een toestel koopt, kan je in hun register zoeken en controleren of het toestel niet als gestolen of vermist geregistreerd staat.

iOS en Android apparaat terugvinden met apps

Een aantal van bovenstaande tips maken gebruik van apps en deze vind je hieronder terug. Daarnaast vind je hier ook de apps die door de services Lookout en Datapolice gebruikt worden.

[appbox appstore 376101648]
[appbox appstore 456755037]
[appbox appstore 434893913]
[appbox googleplay com.lookout]

Datapolice

Klik op de afbeelding om naar de website van Datapolice te openen.