Papieren poppetjes knutselen is hip!

Vierkante poppetjes van papier

Papieren poppetjes knutselen - Cubeecraft by Lemsipmatt

Knutselen met papier is heus niet alleen voor de jongste kinderen een leuke bezigheid. Ook voor de wat oudere kinderen en zelfs volwassenen kan het erg leuk zijn. En daarmee doelen we niet op de Japanse vouwkunst origami. Papercraft is een bezigheid dat steeds populairder aan het worden is. De suffe bouwplaat van vroeger is er niet meer. Knutselen is hip!

Paper craft? Cubeecraft!

De website Cubeecraft heeft een leuke, en inmiddels grote, collectie online staan van diverse verschillende figuren die je van papier kan maken. Van president Obama tot Super Mario en van Star Wars tot Minecraft. Van elk poppetje (en soms ook voorwerp) kan je bij Cubeecraft gratis een bouwplaat downloaden. Eenmaal uitgeprint kan je aan de slag.

Als je zelf een eigen papieren poppetjes wilt maken, dan kan je dat doen met een blanco bouwplaat. En voor nog meer mogelijkheden biedt het internet gelukkig blanco bouwplaten met hele andere vormen. Voor nog meer ideeën en suggesties werkt een zoekopdracht op de term papercraft ook erg goed.

Knutselen met een app

Niet alleen websites bieden je de mogelijkheid om een papieren poppetje te knutselen. Ook op je iPad kan je jouw creativiteit loslaten. Met de app Foldify kies je op de iPad eerst welke vorm je wilt gebruiken. Vervolgens kleur je het figuurtje in en, als je wilt, kan je leuke cartooneske gezichtskenmerken toevoegen. Is je ontwerp eenmaal klaar, dan print je hem ook via de app uit.

Papieren poppetjes in de klas?

Is het alleen knutselen? Nee hoor. In de klas kan je de papieren figuurtjes ook nog praktisch en verantwoord inzetten.

  • Oefenen van de oog-hand-coördinatie
  • Bevorderen van de creativiteit
  • Ruimtelijk denken/bouwen
  • Maak een stop-motion filmpje

[appbox appstore 527118971]

[appbox appstore 820888045]

[appbox appstore 611113856]

[appbox appstore 580506726]

[appbox appstore 581773069]

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Deel jouw reactie