Oefen je geografische inzichten met GeoGuessr

Verken de wereld met GeoGuessr

geoguessr-com

GeoGuessr is een simpel maar leuk online spel dat gebruikt maakt van Google Maps, Google Street View en Panoramio. Het doel is om te ontdekken waar je op aarde bent terechtgekomen. En hoe dichter je bij het juiste antwoord zit, hoe meer punten weet te verdienen.

Zodra je de website van GeoGuessr opent begint het spel al. In je browser zie je een plek op aarde, getoond middels Google Street View. Je kan jezelf op de bekende manier voortbewegen door Google Street View om te achterhalen waar je jezelf bevind. Op de wereldkaart aan de rechterzijde kan je vervolgens aangeven waar je denkt dat je bent, door op de wereldkaart die plaats aan te klikken. Het is mogelijk om in te zoomen op deze kaart, zodat je nog exacter de plaats aan kan geven. Door op ‘Make Guess’ te klikken wordt jouw vermoedelijke bestemming bevestigd en laat GeoGuessr zien hoe ver je van de werkelijk plaats verwijderd bent. Ook krijg je jouw gescoorde punten te zien. Hierna start gelijk de volgende opdracht. Na 5 odrachten ben je klaar en krijg de totaalscore te zien.

Tips om GeoGuessr te spelen

GeoGuessr kan behoorlijk moeilijk zijn. Zeker wanneer je ergens in een verlaten gebied bent beland. Of wanneer het niet mogelijk is om te bewegen; soms wordt er namelijk geen gebruik gemaakt van Street View maar van de fotoservice Panoramio.

Gelukkig zijn er nog wel wat mogelijkheden en tips om GeoGuessr te (vals)spelen.

 

Verschillende spelmogelijkheden met GeoGuessr

GeoGuessr is erg leuk om in de klas te spelen. Met behulp van het digitale schoolbord kan je er een goede klassikale activiteit van maken.

  • In één keer raden – Je mag niet gebruik maken van de Street View linkjes, en je mag jezelf dus niet verplaatsen. Maar wel om je heen kijken.
  • In X keer raden – Spreek af hoeveel keer je mag klikken op de Street View linkjes om dan vervolgens te raden waar je bent.
  • Niet inzoomen op de wereldkaart – Je moet dus echt een regio raden
  • Probeer zo precies mogelijk te bepalen waar je bent – Je mag gebruik maken van andere websites om er achter te komen

Heb jij ook nog een spelidee voor GeoGuessr? Laat het ons weten en schrijf het hieronder!

Ps. Kan jij Feeny’s topscore verbeteren van 32377 punten?

Update: Earth Picker

Earth Picker is een variant op GeoGuessr. Het spelelement is nagenoeg hetzelfde. Wat anders lijkt, is dat Earth Picker meer beroemde of bekende plaatsen in de wereld laat zien. Maar dit kan natuurlijk ook toeval zijn.

Dit bericht heeft 0 reacties

Deel jouw reactie