Bezoek bergtoppen, musea, oceanen en panda’s met Street View

Street View toont je de wereld

Bezoek bergtoppen, musea, oceanen en panda's met Street View

We hebben allemaal al wel eens ons huis opgezocht met Google Street View, de toevoeging op Google Maps waarmee je kan zien hoe de omgeving eruit ziet. Maar Street View beperkt zich tegenwoordig niet meer tot alleen de straten. Daarvan heeft Google inmiddels al meer dan 8 miljoen kilometer vastgelegd, dus zijn ze met hun service verder gegaan. Naar plaatsen waar je normaal gesproken niet zo snel komt, of die gewoonweg bijzonder zijn.

Het klinkt bijna als een sprookje. Maar als je nagaat met welk gemak je onherbergzame en plaatsen, die duizenden kilometers verderop liggen, nu kan bezoeken, dan was dat tot voor een aantal jaren geleden ondenkbaar. Op die ene schoolkaart van “Behouden Huys” na dan. Google Street View is een geweldige bron voor in de klas.

De paden op, de lanen in

Google heeft alle bijzondere plaatsen die de laatste tijd zijn gefotografeerd op een centrale website verzameld. De foto’s zijn niet met behulp van een Street View-auto gemaakt, maar met hulp van speciale rugtassen, trolleys, sneeuwscooters en fietsen.

Kijken op de toppen van de wereld: een basiskamp op Mount Everest, de top van de Kilimanjaro en het maanlandschap van de Andes.

Cultuurwandeling: van de Griekse oudheid van de Acropolis, via MoMa in New York, naar het paleis van Lodewijk de 14e in Versailles.

Duik in de oceaan: schildpadden kijken in The Great Barrier Reef of een baai bezoeken vlakbij Honolulu.

Aapjes kijken: of beter gezegd panda’s in een dierenpark in China, maar een krokodillenboerderij in Frankrijk kan ook.

Bijzondere Street Views in Nederland

Hoewel Nederland op dit moment nog niet een eigen overzichtspagina heeft, is Nederland wel vertegenwoordigd. Zo is het molencomplex Kinderdijk aanwezig in het World Wonders Project, kunnen we wandelen over Terschelling bij de Global Sites en zijn Rembrandt en Van Gogh nog te zien bij het Art Project.

Ook kunnen we zelfs de Koninklijke familie een bezoekje brengen in het Paleis op De Dam.

Zelf panoramafoto’s maken en delen

Net zoals wij benieuwd zijn hoe ander landen er uit zien, zullen bewoners van deze landen dat ook naar ons toe hebben. Google stimuleert je om ook panoramafoto’s van jouw omgeving te maken en deze te delen. Met een goede smartphone met camera kom je al een heel eind. Er zijn al aardig wat Street View panoramafoto’s van Nederland gemaakt.

Dit bericht heeft 2 reacties

Deel jouw reactie