Kunst-apps voor een creatief thema op school – deel 1

Zelf creëren met kunst-apps

Zelf creëren met kunst-apps

Bij apps voor het onderwijs denk je wellicht als eerste aan reken-apps, taal-apps, apps voor topografie en misschien minder snel aan kunst-apps. En dat terwijl er natuurlijk juist heel veel creatieve apps in de App Store te vinden zijn. Niet alle creatieve apps zijn geschikt voor het onderwijs of richten zich niet echt op leerlingen. Onderstaand overzicht probeert dat wel te doen.

De geselecteerde kunst-apps, of creatieve apps, zijn 3 groepen verdeeld: “Zelf creëren met kunst-apps”, “Spelen met kunst-apps” en “Kunst-apps als naslagwerken”. De lijst met apps die hier onder staan zijn allemaal apps die de leerlingen de mogelijkheid geven om zelf te creëren.

Veel apps zijn in het Engels, maar kunst spreekt gelukkig voor zich.

De kunst-apps

Op het scherm staat het dier en maak jij hem verder af?

[appbox appstore 586239095]

Bedenk je eigen magische toneelstuk en speel zélf de hoofdrol. Kies uit een cast van lappenpop-acteurs, verschillende rekwisieten en decors. Met ‘Poppenkast’ bedenken kinderen de grappigste verhalen. Bouw bijvoorbeeld je eigen sprookjesbos, met een kudde hertjes, een stoere prins en jijzelf als Roodkapje. Of verander in een bodybuilder aan zee en spetter rond met de Grote Boze Wolf. De app biedt ontelbaar veel absurdistische spel-combinaties en stimuleert daarmee de fantasie en gevoel voor humor.

[appbox appstore 531501241]

Tekenblok is een mobiele studio voor alle leeftijden. Creëer je eigen kunst met foto realistische krijtjes, stiften, verfkwasten, kleurpotloden, stickers, balpennen en meer.

[appbox appstore 358207332]

[appbox appstore 469918702]

Schrijf een zin en teken vervolgens met deze zin over het scherm.

[appbox appstore 372350676]

Maak een dier in 3D zonder een printer te gebruiken.

[appbox appstore 581773069]

Decoreer jouw foto’s met teksten en tekeningen.

[appbox appstore 535811906]

Inspirerende (gratis!) app van MoMA, The Museum of Modern Art in New York

[appbox appstore 529886963]

Maak een goede zwart-wit print van een tekening.

[appbox appstore 679042227]

 

Dit bericht heeft 1 reactie

Deel jouw reactie