Spelling op Twitter: kinderen corrigeren beroemdheden

Beroemdheden een lesje leren

Spelling op Twitter: kinderen corrigeren spelling van beroemdheden

Beroemdheden maken regelmatig stijl- en spellingsfouten als zij actief zijn op social media. Heeft het te maken met het feit dat berichten kort moeten zijn (iig op Twttr)? Is het gewoon een ontwikkeling van de taal? Is het onwetendheid? Of is het achteloosheid? Misschien wel alles tegelijk. Maar dat de stijl en spelling op Twitter niet altijd goed is, is een feit.

Stijl en spelling op Twitter

Een English School in Brazilië, Red Balloon, zag het probleem en ondernam actie. De school vroeg hun leerlingen om de Twitterberichten van hun idolen eens goed onder de loep te nemen. En al snel doken de stijl- en spellingsfouten op bij Justin Bieber, Rihanna, Miley Cyrus, Paris Hilton en Jamie Oliver.

De leerlingen van de school, die zichzelf de Celeb Grammar Cops noemen, mochten vervolgens, namens de school, via Twitter reageren. En in die tweet werd op een vriendelijke wijze de fout van de celeb blootgelegd en verbeterd.

En Twitterende BN’ers?

Er zijn ook heel wat bekende Nederlanders actief op Twitter. En ook daar gaat het op het gebied van de stijl en spelling niet altijd goed. Misschien een goed idee om dit eens in de klas aan te pakken?

Een leuke Twittertip dus voor in de klas. Het controleren van stijl en spelling op Twitter maakt die ‘saaie’ les ineens een stuk leuker!

Dit bericht heeft 0 reacties

Deel jouw reactie