Hoe ziet de ideale website voor een basisschool eruit?

Basisscholen hebben veel te delen

Feeny ging op zoek naar de ideale basisschoolwebsite

Nederland telt zo’n 7300 basisscholen, waarop ongeveer anderhalf miljoen kinderen onderwijs volgen. Dit betekent dat er honderdduizenden huishoudens in Nederland met een basisschool verbonden zijn. Voor basisscholen ligt er de taak om al deze huishoudens te informeren over datgene wat er op school gebeurt. Er is namelijk nogal wat te doen en beleven op een school, waarvan het handig en verstandig is om ouders en/of verzorgers van op de hoogte te houden: uitstapjes, sportdagen, informatieavonden. Maar ook van gewoon nieuws en schoolinformatie is het handig dat ouders daar makkelijk toegang toe hebben.

Een website is natuurlijk een perfect platform voor scholen om al deze informatie te delen. En daar maken de basisscholen in Nederland dan ook graag gebruik van. Maar wat scholen online publiceren verschilt nogal van website tot website. En door de opkomst van de smartphone en het gebruik van social media is de wijze waarop ouders tegenwoordig hun informatie willen ontvangen ook aan het veranderen.

Onderzoek naar de ideale website voor basisscholen

In de eerste helft van 2012 heeft Feeny een onderzoek uitgevoerd naar wat er nu verwacht wordt van een website voor een basisschool. Wat verwachten ouders tegenwoordig van een basisschoolwebsite? Hoe willen ouders door de basisschool op de hoogte worden gehouden? En wat willen de ouders terugvinden op een website van een basisschool?

Een van de opvallendste uitkomsten van het onderzoek is de wijze waarop ouders in contact willen staan met school; de telefoon staat niet op de eerste plaats. Ook opmerkelijk is dat ouders vooral de volgende vraag beantwoord willen zien: ‘Wanneer heeft mijn kind vakantie?”. Het raadplegen van de vakantieperiode staat op de eerste plaats als het gaat om redenen om een schoolwebsite te bezoeken.

Infographic: Hoe ziet de ideale website voor een basisschool eruit?

Infographic: Hoe ziet de ideale website voor een basisschool eruit?

Klik op de infographic voor een vergroting.

Deze infographic mag op andere sites of blogs geplaatst worden, zolang de afbeelding ongewijzigd, met bronvermelding én link naar dit artikel wordt overgenomen.

Feeny levert de ideale website voor de basisschool

De meeste basisscholen in Nederland gebruiken tegenwoordig een website om (nieuwe of bestaande) ouders van informatie te voorzien. Maar de kwaliteit van de informatie en de mogelijkheden om deze informatie te ontvangen laat soms nog te wensen over.

Feeny heeft een softwarepakket samengesteld waarmee scholen zelf makkelijk hun website kunnen beheren én waarmee ouders op slimme en handige manieren op de hoogte kunnen blijven middels social media en gedeelde kalender. Daarnaast past een website van Feeny zichzelf automatisch aan op het beeldscherm van een computer, tablet en smartphone.

Dit bericht heeft 2 reacties

Deel jouw reactie