Het menselijk lichaam ontdekken met apps voor iOS en Android

Ach, die aloude anatomieles

Het menselijk lichaam ontdekken met apps voor iOS en Android

Sinds de komst van de smartphone en tablet zijn er al heel wat apps ontwikkeld die ons het menselijk lichaam willen laten zien en verklaren. Alleen zijn niet alle apps daar even succesvol in (een overzicht van goede apps over het menselijk lichaam vind je onderaan deze pagina). Een groot aantal van deze anatomie-apps zijn statisch, geven enkel wat feitjes en/of laten aan de hand van een tekening zien waar wat zit. Op zich leuk, maar het kan beter. Zeker voor kinderen.

Het Menselijk Lichaam

Het Menselijk Lichaam van Tinybop Inc. is een anatomie-app die snapt hoe het moet. Behalve dat je ziet waar alle spieren en botten zitten, zie je ook de werking van ons zenuwstelsel, de ademhaling en de bloedsomloop. En dat op een prachtige creatieve en interactieve manier.

Want de app Het Menselijk Lichaam geeft je de vrijheid om het lichaam te verkennen. Er wordt niet verteld wat je moet doen, maar je wordt gestimuleerd om dingen uit te proberen. En het maakt daarbij gebruik van de mogelijkheden van de iPhone of iPad: de camera om de werking van het oog te laten zien, de microfoon om de werking van onze oren te verduidelijken, enzovoorts. Op deze manier verhoogd de app de nieuwsgierigheid naar het lichaam nog meer. Je leert ontzettend veel, terwijl je eigenlijk denkt dat je aan het spelen bent.

Maar Het Menselijk Lichaam is naast creatief, informatief en interactief natuurlijk ook nog educatief. De app geeft je de mogelijkheid om vragen stellen. Deze vragen (of opdrachten) spreek je in op de app en de app slaat het dan op. Kinderen kunnen vragen stellen aan hun ouders of leerkrachten, maar dat kan ook andersom. Hiermee biedt de app ook voor de klas nog extra mogelijkheden. En om het nog completer te maken heeft TinyBop ook een uitvoerige handleiding/handboek gemaakt met extra informatie en gesprekstof voor nog meer interactie over ons lichaam.

Bekijk bovenstaande video om een indruk van de app Het Menselijk Lichaam te krijgen. Gebruik onderstaande links om de app te downloaden.

[appbox appstore 682046579]

Anatomie apps voor iOS en Android

Hieronder vind je een overzicht van menselijk lichaam of anatomie apps die er voor iOS en voor Android beschikbaar zijn, en daarbij hebben deze apps op zijn minst drie sterren als beoordeling ontvangen door de gebruikers.

Heb je nog een andere goede app ontdekt die in dit rijtje thuishoort? Stuur een tweet naar @feenynl of vertel het onderaan deze pagina.

[appbox appstore 545172723]

[appbox appstore 853953105]

[appbox appstore 539361624]

[appbox appstore 547163564]

[appbox appstore 399569475]

[appbox googleplay com.hssn.anatomy]

[appbox googleplay com.acupuncturelearning.simple3danatomy]

Dit bericht heeft 3 reacties

Deel jouw reactie