Gratis nieuwe talen leren met deze websites en apps

Gratis taaleducatie voor de hele wereld

Leer gratis nieuwe talen met deze websites en apps

De wereld hebben we tegenwoordig letterlijk binnen ons handbereik. Je kan nagenoeg de hele wereld via je smartphone ontdekken en kinderen van over de hele wereld ‘Skypen’ met elkaar. Zien en horen is echter één ding. Elkaar begrijpen is een tweede. Maar gelukkig komt de technologie ons ook hierin tegemoet. Tegenwoordig kan je aan de hand van websites en apps uitstekend kennis maken met verschillende talen. Van eenvoudige oefeningen tot uitgebreide taalonderwijs. En dat allemaal gratis en voor niets.

Ba Ba Dum – Kennis maken met diverse talen

Wat weet je van Spaans, Pools, Frans, Duits, Italiaans, Russisch, Japans, Engels én Amerikaans? Ba Ba Dum test jou wat je al van deze talen weet. En dat doet Ba Ba Dum op een paar verschillende manieren: bijvoorbeeld kies het juiste plaatje bij het geschreven woord, kies het juiste woord bij een plaatje en er is ook een variant op galgje.

Ba Ba Dum - Kennis maken met diverse talen

Het meest opvallende aan Ba Ba Dum is toch wel de vormgeving van de website. Een kleurrijke, artistieke en cartooneske stijl zorgt ervoor dat het niet saai wordt en dat je steeds denkt: “Nog één woordje…” Als je trouwens je scores wilt bewaren, dien je een account aan te maken. Dan kan je een volgende keer verder gaan waar je gebleven was. Ba Ba Dum - Kennis maken met diverse talen

Leuk is overigens ook dat er in de statistieken wordt bijgehouden hoe er door alle bezoekers is gescoord. Zo zie je ook wat volgens Ba Ba Dum de makkelijkste en moeilijkste woorden van elke taal zijn.

Nederlands kan als taal (nog) niet geoefend worden. Maar dat is voor ons niet zo belangrijk natuurlijk.

Duolino – Gratis Engels leren

Via Duolingo kan je gratis talen leren. Duolingo gebruikt een social platform voor het vertalen van teksten. De serivce is zo ontworpen dat, als gebruikers verder komen in de lessen, zij gelijktijdig helpen om websites en andere documenten te vertalen. In het begin van Duolingo waren alleen de grotere wereldtalen te leren voor de gebruikers, maar inmiddels is de Nederlandse taal er ook aan toegevoegd. Dit houdt in dat je vanuit het Nederlands de Engelse taal kan leren. De verwachting is dat in de toekomst ook andere talen door Nederlandstaligen geleerd kunnen worden. (Zie ook het overzicht van de aankomende cursussen van Duolingo)

Behalve via de website kan je Duolingo ook prima gebruiken via je smartphone of tablet.

Duolingo biedt uitgebreide taalcursussen, voorzien van een aantal hulpmiddelen zoals een vocabulaire-sectie met een overzicht van de geleerde woorden en de mogelijkheid hiermee te oefenen. Met een vaardigheidsboom kunnen de gebruikers hun voortgang volgen. Gebruikers krijgen “skill points” (vaardigheidspunten) wanneer ze een les voltooien. Een vaardigheden wordt beschouwd als “geleerd” (“learned”) wanneer gebruikers de lessen over deze vaardigheid heeft afgerond, en “onder de knie” (“mastered”) na het voltooien van een bepaald aantal “opfrislessen” (“refresh skill”) die toegankelijk worden na het maken van vertalingen die min of meer gerelateerd zijn aan de betreffende vaardigheid.

Bron: Wikipedia

[appbox appstore 570060128 ]

Download Duolingo voor Android 

Chineasy – gratis Chinees leren

Chineasy is een project dat met behulp van de crowdfundingsite Kickstarter van de grond is gekomen. Het doel van Chineasy is om de duizenden Chinese tekens ‘eenvoudiger’ te maken door ze te verdelen in herkenbare groepen en door deze te ondersteunen aan de hand van simpele tekeningen.

Chineasy - gratis Chinees leren

De tekens worden gepresenteerd als een soort van bouwblokken. Eén teken betekent een woord, bijvoorbeeld: vuur 火. Kleine aanpassingen van dat teken betekenen weer een ander woorden (bijvoorbeeld: heet 炎, vlammen 焱, verbranden 焚) . Twee tekens samen betekenen weer een afgeleid woord (bijvoorbeeld: vuur 火 + berg 山 = vulkaan 火山)

Er wordt op dit moment nog gewerkt aan een app van Chineasy. Voorlopig kan je op de website van Chineasy al wel oefenen, maar het project is nog wel in opbouw. In de gaten houden dus dit project, want met meer dan een miljard Chinezen op onze wereld is dat Chinees natuurlijk een hele belangrijke taal.

Dit bericht heeft 2 reacties

Deel jouw reactie