Gratis je klas in contact met leerlingen en ouders

Een overzicht van gratis apps en online services voor contact met leerlingen en ouders

Gratis je klas in contact met leerlingen en ouders

Het afgelopen jaar zijn er steeds meer apps en services voor het onderwijs van de grond gekomen waarmee leraren in contact kunnen komen met leerlingen en ouders. Aan veel van deze apps en online services hangt echter wel een prijskaartje. Tot soms wel honderden euro’s per jaar. Maar moet dat wel zoveel geld kosten? Nou, nee. Er zijn communicatieservices, speciaal gericht op het onderwijs, die helemaal niets kosten. En daarnaast soms nog betere service verlenen en meer kunnen dan de kostbare varianten…

Klasbord

Gratis je klas in contact met leerlingen en ouders

Klasbord, een Nederlandse service, is een veilige en beschermde omgeving die helemaal ontwikkeld is voor gebruik in het onderwijs. Als leerkracht heb je met Klasbord volledig de touwtjes in handen. De leerkracht bepaalt wie de klas kan volgen en is de enige persoon die nieuwe berichten kan plaatsen op Klasbord. Per bericht geeft de leerkracht aan wat de interactiemogelijkheden zijn. Een ‘toppie’ geven kan altijd maar kunnen ouders reageren op het bericht? Daarnaast kan de leerkracht met Klasbord ook vragen stellen aan de ouders & betrokkenen rondom de klas. Er kunnen 2 respons opties aangemaakt worden en het is voor de leerkracht direct inzichtelijk wie er hebben gereageerd!

Klasbord maakt de communicatie met het thuisfront èn leerlingen, leuk, makkelijk & veilig! Het delen van een leuke foto, een tekstbericht, een oproep of een poll; wat de boodschap ook is, met Klasbord deel je het vliegensvlug!

In slechts 3 stappen heb je met de klas een eigen Klasbord en deel je een bericht direct via de Klasbord-app of via de Klasbord-website. Zo is iedereen volledig op de hoogte!

Klasbord
Klasbord
Developer: App-Artment.com
Price: Free

  • Klasbord Screenshot
  • Klasbord Screenshot
  • Klasbord Screenshot
  • Klasbord Screenshot
  • Klasbord Screenshot

Klasbord
Klasbord
Developer: App-Artment
Price: Free

  • Klasbord Screenshot
  • Klasbord Screenshot
  • Klasbord Screenshot

ClassDojo Messenger

Gratis je klas in contact met leerlingen en ouders

ClassDojo zelf is een klassenmanagement hulpmiddel, dat leraren helpt om snel en makkelijk het gedrag in hun klassen te verbeteren. Ook verzamelt en toont het data over gedrag dat de leraren kunnen delen met ouders en de schoolleiding. ClassDojo heeft echter nu ook een gratis communicatie app ontwikkeld genaamd, ClassDojo Messenger.

ClassDojo Messenger maakt contact met leerlingen en ouders een peuleschil. Als leerkracht stuur je naar alle volgers veilig een bericht, en 1-op-1 contact is ook mogelijk. Ook kunnen bijlagen verstuurd worden, zoals huiswerk voor de leerlingen en briefjes voor de ouders.

Classroom van Google

Een nieuwe service van Google is Classroom. Classroom richt zich meer op de communicatie tussen leraar en leerling. Met Classroom kunnen leraren digitaal opdrachten versturen en verzamelen, en gebruik maken van functies zoals de mogelijkheid automatisch een kopie van een Google-document te maken voor elke leerling.

Via de Classroom-stream kunnen docenten aankondigingen versturen en groepsdiscussies starten. Leerlingen kunnen hulpbronnen met elkaar delen of antwoord geven op vragen in de stream. Dankzij een overzichtelijk, papierloos systeem voor opdrachten kunnen docenten op één plaats snel opdrachten instellen, nakijken en een cijfer geven.

De schoolwebsite!

Niet een app die je moet downloaden in een appstore: de schoolsite kan ook al veel communicatie en contact met leerlingen en ouders voor zijn rekening nemen.

Een website van Feeny maakt gebruik van responsive design. De website past zich automatisch aan op de schermgrootte van de computer, tablet of smartphone. Daardoor is de schoolsite altijd optimaal te ervaren. Er hoeft niet ‘ingezoomd’ te worden om de website goed te kunnen gebruiken.

iPhone-Android-app-website

De schoolgids, het team, mededelingen en nieuwsberichten, invulstrookjes, belangrijke vakantiedata, etc. Alle standaard functies die ‘schoolapps’ leveren, kan een schoolwebsite van Feeny al uit zichzelf laten zien op een smartphone. De schoolsite is dus gelijk een app!

Een overzicht van betaalde apps en online services voor contact met leerlingen en ouders

http://mijnschoolapp.nl/
http://www.scholen-app.nl/
http://www.deinteractieveschool.nl/
http://gerichteberichten.nl/
http://www.digiduif.nl/
https://www.basisschoolnet.nl/
http://www.schoudercom.nl/
http://kiesvoorsafeschool.nl/
http://mijnschoolinfo.nl/
http://www.maxclass.com/

Dit bericht heeft 1 reactie

Deel jouw reactie