Eén website voor desktops, smartphones en tablets

Responsive design

Een schoolwebsite van Feeny maakt gebruik van responsive designEen website van Feeny maakt gebruik van ‘responsive design’. De term responsive webdesign houdt in dat de website zich automatisch aanpast aan de schermgrootte van de computer, tablet of smartphone. Er is geen extra mobiele website nodig. Eén website is genoeg voor desktop en mobiel gebruik.

De bezoekers van de website zien deze, dankzij responsive design, op alle iPhones, Android, Blackberry en Windows smartphones én iPads en Android tablets, op een duidelijke en gebruiksvriendelijke manier. Je website wordt dus ten alle tijden goed weergegeven.

De website lijkt op een app

Behalve dat een website van Feeny zich in grootte automatisch aanpast, heeft het nog een aantal andere praktische functies op de smartphone en tablet.

In de eerste plaats zijn foto’s te ‘swipen‘. Dat wil zeggen dat je met je vinger door een fotoalbum kan bladeren, door van links naar rechts over het scherm te vegen. Daarnaast verandert de snelkoppeling op  je smartphone of tablet in een duidelijk icoon, als je de website aan het scherm toevoegt. En tot slot verandert het menu van de website zich in een handige lijst, waarmee je de gewenste pagina kan vinden, door te scrollen.

Een website van Feeny op een smartphone

Ervaar het zelf

Als je deze website op een desktop computer bekijkt, dan kan je een deel van het responsive ontwerp ontdekken door het venster van de browser te verkleinen.
Bekijkt je deze site op een tablet of smartphone dan ervaart je al direct dat deze geweldige functionaliteit een prachtige toevoeging is voor een website.

Ook geïnteresseerd in een website van Feeny? Aarzel niet en bestel er een of neem contact op!

Dit bericht heeft 1 reactie

Deel jouw reactie