Een speciale Facebook Pagina voor scholen, ZZP’ers en bedrijven

Meer dan een miljard gebruikers op Facebook

Facebook mag als het populairste social media platform ter wereld gezien worden. Het totaal aantal mensen dat wereldwijd een Facebookaccount heeft, staat inmiddels op meer dan een miljard. Een ongekend aantal. In Nederland hebben zo’n 7,5 miljoen mensen een eigen account. Dit houdt in dat 45% van de Nederlandse bevolking op dit sociale media actief is.

Op het grootste sociale medium van de wereld kan je als school, zzp’er of bedrijf een groot publiek bereiken met een speciale Facebook Pagina. Feeny maakt ‘Op maat gemaakte Facebook Pagina’s’ die nog iets meer bieden dan de standaard zakelijke pagina.

Wat houdt een Facebook Pagina precies in?

Simpel gezegd zijn er twee soorten pagina’s: een persoonlijk account (of Profiel) en een zakelijke pagina (de Facebook Pagina).

Een standaard persoonlijk account of Profiel is dus echt een persoonlijke pagina. Hier deel je jouw eigen activiteiten met jouw vrienden. Een zakelijke pagina moet echter speciaal aangemaakt worden voor jouw school of bedrijf.

Nog steeds worden door sommige scholen of bedrijven persoonlijke accounts gebruikt voor zakelijke doeleinden als een zakelijke pagina. Dit is niet verstandig. In de eerste plaats gaat het bedrijf Facebook niet akkoord met een zakelijke pagina op een persoonlijk account (de kans bestaat dat zij jouw pagina zonder pardon verwijderen). Daarnaast ontneem je jouw school of bedrijf de kans om veel meer uit Facebook te halen, als je jouw persoonlijke account zakelijk gebruikt.

Een Facebook Pagina geeft je een schat aan informatie over de bezoekers van deze pagina. Wie vinden jouw pagina leuk? Waar komen zij vandaan? Wat is de verhouding mannen/vrouwen? Wat zijn hun leeftijden?
Maar ook: wat zijn de resultaten van jouw berichten op de Facebook Pagina? Hoeveel mensen hebben een bericht gezien? Wordt er over gesproken? En hoe wordt er over gesproken? Is het bericht viral gegaan?

Mogelijkheden van een ‘Op maat gemaakte Facebook Pagina’

op-maat-gemaakte-facebook-pagina4Een Facebook Pagina maakt het mogelijk om efficiënter te werken. Je hebt namelijk de mogelijkheid om berichten te plannen; je plaatst berichten op Facebook die pas later daadwerkelijk gepubliceerd hoeven te worden. Daarnaast kan je met meerdere personen de Facebook Pagina beheren, al het werk komt niet op schouders van één iemand.

Maar een zakelijke pagina kan nog veel meer. Een ‘Op maat gemaakte Facebook Pagina’ van Feeny geeft je de kans om bezoekers nog meer informatie over jouw school of bedrijf te bieden. Op de Facebook Pagina zelf. Deze informatie is te vinden op de speciale buttons die duidelijk op de Facebook Pagina staan gepositioneerd.

De mogelijkheden op een rij:

  • Extra pagina’s op uw Facebook Pagina publiceren, om extra informatie over uw organisatie op Facebook te plaatsen
  • Makkelijk zelf updaten, direct vanuit WordPress*
  • Efficiënter werken door berichten en/of foto’s in te plannen
  • Beheren en updaten met meerdere personen tegelijk
  • Inzicht in het bereik van de geplaatste berichten
  • Inzicht in de volgers van de zakelijke Pagina
  • Zeer doelgericht reclame maken op Facebook
  • Een Pretty URL, zodat uw Facebook Pagina een makkelijk te onthouden adres heeft

* Deze optie is alleen beschikbaar in combinatie met een schoolwebsite van Feeny.

Met een ‘Op maat gemaakte Facebook Pagina’ maak je als school, zzp’er of bedrijf optimaal gebruik van de mogelijkheden die Facebook biedt. Het biedt extra service naar de bezoekers én fungeert als een mooi en informatief visitekaartje. Feeny ontwikkelt, samen met jou, deze Facebook Pagina. Alle vragen over beheer, gebruik, inzichten en adverteren op het grootste sociale medium ter wereld worden beantwoord.

Bekijk als voorbeeld de Facebook Pagina van Feeny. En klik dan gelijk op ‘Vind ik leuk’ om op de hoogte te blijven van de activiteiten van Feeny!

Neem contact op met Feeny voor de mogelijkheden voor jouw school of bedrijf, of ontdek deze service bij het aanbod van Feeny.

Dit bericht heeft 0 reacties

Deel jouw reactie