Maak screencasts op iPhone/iPad met de gratis app Shadow Puppet

Maak een instructievideo met Shadow Puppet

Maak screencasts op iPhone/iPad met de gratis app Shadow Puppet

Slechts een paar dagen geleden verscheen blogpost Maak/bewerk screenshots en screencasts met deze 5 gratis tools. Toch is er met de komst van Shadow Puppet alle reden voor een nieuwe post over screencasts.

De gratis app Shadow Puppet maakt het namelijk heel eenvoudig om een instructievideo te maken. Gewoon met je iPhone of iPad.

Hoe maak je een screencast met Shadow Puppet?

Shadow Puppet maakt gebruik van afbeeldingen. Dat kunnen de foto’s zijn die al op je iOS apparaat staan, maar de app geeft je ook de mogelijkheid om er direct foto’s mee te maken. De afbeeldingen vertellen het verhaal of de instructie die je wilt delen, en daarnaast kan je ook gesproken tekst toevoegen. Vertel simpelweg je verhaal of uitleg zodra je op de recordknop hebt gedrukt.

De video’s hebben overigens geen tijdslimiet. Dus je kan je instructie zo lang maken als je zelf wilt. Maar kort en krachtig blijft natuurlijk wel aan te raden.

Klik op onderstaande foto’s om te zien hoe Shadow Puppet werkt.

Deel je instructievideo met anderen

De screencasts van Shadow Puppet kan je naar anderen via je iPhone of iPad mailen, maar ze kunnen ook op je Twitter of Facebook geplaatst worden. Ook kunnen de screencasts op je profielpagina van Shadow Puppet geplaatst worden. Je instructievideo’s kunnen dan online door anderen bekeken worden. Bijvoorbeeld door de leerlingen uit je klas. Shadow Puppet is een app die Flipping the Classroom weer stapje makkelijk maakt en dichterbij brengt.

Plaat je instructievideo op YouTube, Vimeo of Instagram

Als je een video hebt gemaakt, wordt er automatisch een kopie in de camerarol van je iPhone of iPad opgeslagen. Deze kopie kan je vervolgens uploaden naar YouTube, Vimeo of Instagram.

Maak je eigen educatieve pagina vol met instructievideo’s

De mogelijkheid om de screencasts op je profielpagina te plaatsen is geweldig voor het onderwijs. Op deze manier creëer je een pagina vol met uitleg over jouw vakgebied in het voortgezet onderwijs, of instructies over diverse zaken binnen het basisonderwijs. Bekijk als voorbeeld de profielpagina van Feeny op Shadow Puppet.

Een profielpagina wordt automatisch gemaakt zodra je jezelf hebt aangemeld bij de makers van de app. De aanmelding wordt eenmaal gevraagd; de eerste keer wanneer je een screencast gaat delen. Aanmelden kan via mail of via Facebook.

Om je profielpagina te bekijken, klik je in het beginscherm van de app in de linkerbovenhoek op het tandwieltje. Vervolgens klik je op ‘View Profile’. Safari zal nu geopend worden en je profielpagina wordt getoond.

Helaas biedt Shadow Puppet nu nog niet de mogelijkheid om een makkelijk URL adres te genereren voor jouw account. Het internetadres van Feeny is bijvoorbeeld: http://get-puppet.com/p/O19WTJcDXQM. Een adres als http://get-puppet.com/feeny zou handiger zijn om te delen met anderen.

Maar de URL van de geopende pagina binnen Safari kan je overtypen in elke andere browser op een computer. En dan zijn de screencasts daar ook te zien. (Je kan de pagina van Safari ook naar jezelf mailen)

Elke nieuwe screencast die je maakt, en die je wilt publiceren op Shadow Puppet, wordt automatisch toegevoegd op je profielpagina. Het is dus handig om deze pagina te delen met de leerlingen uit je klas.

Screencasts publiceren op je eigen website

Als je een eigen weblog of website hebt, dan kan je jouw instructievideo’s ook daar publiceren. Open op je profielpagina een video en klik op het schakeltje dat naast de video staat. Een nieuwe pagina zal geopend worden waarop de code staat die je in site kan toevoegen.

 

Een educatieve screencast/instructievideo voor de klas maken is erg eenvoudig geworden dankzij Shadow Puppet. Zelfs kinderen in de klas kunnen makkelijk met deze app aan de slag en instructievideo’s voor elkaar maken. Shadow Puppet is dus een echte aanrader voor het onderwijs.

[appbox appstore 700902833]

 

Dit bericht heeft 2 reacties

Deel jouw reactie