7 verantwoorde en educatieve online spelletjes voor in de klas

Mogen wij een spelletje spelen op de computer?

7 verantwoorde en educatieve online spelletjes voor in de klas

Bovenstaande vraag wordt met enige regelmaat in elke wel eens klas gesteld. Er is een verregende pauze of de kinderen hebben al hun werk af, er is in ieder geval een moment waarop zij wat ontspanning zoeken achter de computer. Nu zijn er tal van websites waar vele spelletjes op worden verzameld, maar de kwaliteit van deze online spelletjes laten vaak te wensen over. Vaak zijn ze gewelddadig of is een educatief karakter ver te zoeken.

Ja, deze online spelletjes mag je spelen

Hieronder tref je een lijst met online spelletjes die zonder problemen in de klas zijn te spelen. Ze hebben een educatief karakter en/of stimuleren kennis en inzicht op verschillende niveaus bij de leerlingen. Online spelletjes die dus prima zijn voor het onderwijs.

Brainie

brainie-game

In het witte vak bovenaan staat een getal. Dit getal moet je samenstellen met de blokjes die in het brein verschijnen. Brainie is leuk voor slimme rekenaars!

Eten of gegeten worden

Eten of gegeten worden

Eat smaller circles, avoid bigger circles‘ oftewel: eet de kleinere cirkels en ontwijk de grotere cirkels. Elke keer als je een kleinere cirkel eet, word je een beetje groter. Probeer zo groot mogelijk te worden.

Ontknopen

Ontknopen

Het lijkt eenvoudig, maar dit is een ingewikkeld online spelletje. Bij Unsnarl It! ontrafel je de groene bollen en zorg je ervoor dat alle lijnen blauw worden.

Connection

connection

Verbind de gekleurde bollen bij Connection. Connection heeft verschillende moeilijkheidsniveaus; van speelvelden van 6×6 tot en met 9×9 vierkantjes.

Entanglement

Entanglement

Probeer de rode lijn zo lang mogelijk door het speelveld te laten lopen. Elke nieuwe tegel geeft nieuwe paden, waarmee je de lijn een nieuwe weg in Entanglement kan geven.

Hexxagon

hexxagon

Een klassiek spel dat veel inzicht vraagt. Dupliceer jezelf of spring een vakje verder. Het doel van Hexxag0n is om jouw kleur te laten overwinnen.

Tiny Monsters

Tiny_Monsters

Snijd met je muis stukken af van het object waarin de monstertjes zich bewegen. De Tiny Monsters mag je niet raken en je moet er voor zorgen dat je genoeg stukken af weet te snijden.

Dit bericht heeft 0 reacties

Deel jouw reactie