E-learning and Digital Cultures via Coursera, met duizenden tegelijk les volgen

Terug naar school met MOOC

MOOC staat voor ‘Massive Open Online Course’, online leren op grote schaal én vrij toegankelijk. De laatste tijd verschijnen er steeds meer initiatieven die het online leren mogelijk maken. Khan Academy, edX, Udacity en Coursera zijn enkele voorbeelden van websites waar iedereen zichzelf kan aanmelden voor diverse gratis educatieve cursussen. De cursussen worden gegeven door gerenommeerde universiteiten van over de hele wereld, zoals Stanford University, MIT, Harvard en de Universiteit Leiden of door werknemers van bedrijven als Google en NASA.

Coursera - E-learning and Digital Cultures

De MOOC’s bevatten video’s, tekstdocumenten, opdrachten, vragen en examens, en maken daarnaast gebruik van social media om cursisten met elkaar in contact te laten komen en/of samen te laten werken.

E-learning and Digital Cultures

Deelnemen aan een MOOC is erg laagdrempelig. Jezelf eenmaal aanmelden en aangeven aan welke cursus je wilt deelnemen is alles wat je moet doen. Het enige waar je rekening mee dient te houden is dat de cursussen tijdsgebonden zijn; ze worden enkel binnen een bepaalde tijdsperiode aangeboden. En de voertaal van de cursussen is doorgaans Engels.

Om een MOOC te ervaren én natuurlijk om bij te leren neemt Feeny deel aan de cursus E-learning and Digital Cultures (#edcmooc) van Coursera. E-learning and Digital Cultures is een 5 weken durende cursus over de relatie tussen digitale en educatieve culturen. Wat houdt het in om te onderwijzen en te leren in dit digitale tijdperk?
E-learning and Digital Cultures is ontwikkeld door een team van 5 docenten en onderzoekers van de University of Edinburgh.

On this course, you will be invited to think critically and creatively about e-learning, to try out new ideas in a supportive environment, and to gain fresh perspectives on your own experiences of teaching and learning.

Wekelijks zal Feeny verslag uitbrengen over de ervaringen van een MOOC en de inhoud van E-learning and Digital Cultures. Maar wil je het echt ervaren dan schrijf je jezelf natuurlijk ook in!

Dit bericht heeft 0 reacties

Deel jouw reactie