Een pagina plaatsen op de website

Plaats je muis op ‘Pagina’s’ en klik op ‘Nieuwe pagina’.

Pagina’s zijn normaal gesproken terug te vinden in de navigatiebalk van de website. Veel voorkomende pagina’s zijn bijvoorbeeld de ‘over ons’ pagina of de ‘contact’ pagina. Deze pagina’s bevat algemene informatie over de organisatie. Pagina’s worden gebruikt om inhoud te publiceren zonder publicatiedatum. De inhoud van een pagina is daarmee dus niet aan een tijdstip verbonden.

Maak een pagina

Volg altijd de volgend 3 stappen:

  1. Geef de pagina een titel
  2. Typ de inhoud van de pagina
  3. Klik op ‘Publiceren’

Een pagina plaatsen op de website

Overige mogelijkheden

A. Media toevoegen

Voeg afbeeldingen, PDF’s en ander soort bestanden toe aan het bericht. Lees meer over Media toevoegen.

B. Formulier toevoegen *

Voeg een formulier toe die gemaakt is via het menu-item “Formulieren”. Lees meer over Formulieren.

C. Tekstopmaak

Boven het grote tekstvak bevinden zich iconen waarmee de tekst bewerkt kan worden. De meeste iconen komen overeen met tekstverwerkingsprogramma’s zoals Word.

D. Wysiwyg / Tekst

Standaard werk je in “What you see is what you get” (Wysiwyg). Het tekstveld laat nagenoeg exact zien hoe de pagina er op de website uit komt te zien.
Klik je hier op “Tekst” dan zie de code waarmee de tekst in de pagina wordt opgemaakt. Deze “Tekst” variant kan van pas komen als je een script in een pagina wilt gebruiken.

E. Later verder werken

Je kan een pagina op je werk beginnen en het thuis verder af maken. Als je thuis op de website inlogt, kan je dan verder gaan waar je gebleven was. Klik hiervoor op ‘Opslaan als concept” Al je concepten vind je op het beginscherm van je dashboard.

F. Voorbeeld

Zodra je jouw pagina bijna klaar hebt, kan je vóór publicatie deze button gebruiken. Een nieuw venster wordt dan geopend waarin je ziet hoe je pagina er uiteindelijk eruit komt te zien.

G. Status

Als je een nieuwe pagina schrijft dan staat de status altijd op “Concept”. Een gepubliceerde pagina heeft als status Gepubliceerd. Via de dropdown kan je bij “Status” een reeds gepubliceerde pagina weer op “Concept” zetten. De optie “Wachtend op review” geeft aan dat iemand met meerdere rechten de pagina nakijkt voordat het gepubliceerd wordt.

Concepten worden om de minuut ook automatisch opgeslagen. Er wordt een melding weergegeven van het laatst automatisch gemaakte concept. Deze staat vermeld rechtsonder in het tekstvak bij 2 (staat echter niet het voorbeeld).

H. Zichtbaarheid

Standaard is de “Zichtbaarheid” ingesteld op “Openbaar”. Dit houdt in dat iedereen die de website bezoekt de pagina kan lezen. De optie “Beschermd met wachtwoord” zorgt er voor dat een pagina alleen gelezen kan worden als de bezoeker het wachtwoord heeft. De optie “Privé” zorgt er voor dat een pagina alleen gelezen kan worden door diegene die zijn ingelogd op de website.

I. Later publiceren

Een pagina dat eenmaal klaar is, hoeft niet direct gepubliceerd te worden. Klik op ‘Bewerken’ achter ‘Onmiddellijk publiceren’ en kies de datum en tijd waarop de pagina online moet zijn.

J. De prullenbak

Als je klikt op “Naar de prullenbak verplaatsen” dan wordt de pagina direct verwijderd van de website. Het bericht is echter nog niet helemaal verdwenen. Het bevindt zich nu in de ‘Prullenbak’. De ‘Prullenbak’ is te bereiken via het overzicht ‘Alle pagina’s’.

K. Subpagina

Een pagina is standaard een hoofdpagina. Een pagina kan zich ook gedragen als een subpagina. De pagina is dan een onderdeel is van een andere pagina. Bij de “Pagina-attributen” geef je bij “Hoofd” aan waar deze huidige pagina onder moet vallen.

Deze mogelijkheid kan ook benut worden bij “Menu’s”. Lees meer over “Menu’s“.

L. Pagina volgorde

Elke pagina die je nieuw maakt zal bovenaan in het overzicht van “Alle pagina’s” verschijnen. Bij “Volgorde” kan je een getal invullen die de plaats van deze pagina in het overzicht aanpast. Als je hier ‘100’ invult dan zal de pagina niet bovenaan staan in het overzicht “Alle pagina’s”.

De pagina volgorde in “Alle pagina’s” kan ook worden aangepast door de regel van een pagina te verplaatsen. Lees meer over “Overzicht Alle pagina’s“.

M. Afbeelding bij pagina

Bij “Uitgelichte afbeelding” plaats je een afbeelding dat representatief is voor de pagina. Deze afbeelding zie je (in tegenstelling tot een “Uitgelichte afbeelding” bij berichten) niet terug op de website. Deze afbeelding zie je hoofdzakelijk terug wanneer de pagina wordt gedeeld op social media, zoals op Facebook.

*

LET OP: Niet elke gebruiker beschikt over dezelfde mogelijkheden. Het kan zo zijn dat de opties met een * niet voor jou beschikbaar zijn of open staan.