Overzicht “Alle pagina’s”

Het overzicht “Alle pagina’s” toont alle pagina’s die in het Dashboard gemaakt zijn. Dit zijn alle gepubliceerde pagina’s, ‘wachtende’ pagina’s en concepten.

Pagina volgorde aanpassen

Elke pagina die je maakt zal bovenaan in het overzicht van “Alle pagina’s” verschijnen. Dit kan echter een verwarrend geheel worden. Veel gebruikers willen een overzicht die min of meer overeenkomt met de volgorde van het menu op de website zelf.

De volgorde aanpassen kan op 2 manieren: op het moment dat je de pagina schrijft (zie “L. Pagina volgorde”) en via de functie “Snel bewerken” (hierover onderstaand meer).

LET OP: Dit is alleen zichtbaar voor de volgorde van de pagina’s in het Dashboard. De volgorde van het menu op de website zelf pas je op een andere manier aan.

Snel bewerken

De optie “Snel bewerken” bevat een aantal handige mogelijkheden die er voor zorgen dat je instellingen van een pagina snel kan aanpassen. Het is dus niet noodzakelijk om de pagina helemaal te openen.

Plaats de muis op de regel van de pagina die je wilt aanpassen. Kies voor de blauwe link “Snel bewerken”. De mogelijkheden ontvouwen zich in “Alle pagina’s”.

pagina-snel-bewerken

1. Titel

Geef de pagina een nieuwe titel.

2. Slug

De “Slug” is het laatste deel van de URL. In het voorbeeld van de URL “http://domeinnaam.nl/contact” is het deel achter “domeinnaam.nl/” de zogeheten “Slug”. De “Titel” en de “Slug” hoeven niet noodzakelijkerwijs hetzelfde te zijn.

3. Datum

De datum en de tijd van een pagina kan je aanpassen, naar een tijdstip dat beter correspondeert met de inhoud. Bij pagina’s is dit echter niet heel belangrijk, dit in tegenstelling tot berichten. De datum kan ook in de toekomst gezet worden. Daarmee wordt de pagina “Gepland” en wordt het pas gepubliceerd zodra het tijdstip bereikt is.

4. Auteur

Wie is de schrijver van de pagina? Mocht het nodig zijn om dit aan te passen, dan kan dat hier.

5. Wachtwoord

De optie “Wachtwoord” zorgt er voor dat een pagina alleen gelezen kan worden als de bezoeker het wachtwoord heeft. Het wachtwoord zelf kan hier vastgelegd worden.

6. Hoofd

De paginastructuur kan hiërarchisch van opzet zijn. Het bevat dan hoofdpagina’s en subpagina’s. En subpagina’s zelf kunnen ook weer een subpagina hebben. Hier kan je aangeven of deze pagina een hoofdpagina of een subpagina is.

LET OP: hoofdpagina’s en subpagina’s kunnen alleen zichtbaar zijn in “Alle pagina’s” in het Dashboard. De volgorde van het menu op de website zelf pas je op een andere manier aan.

7. Volgorde

Hier kan je handmatig de volgorde van deze pagina ten opzichte van de andere pagina’s aanpassen. Zie ook hierboven bij “Pagina volgorde aanpassen”.

8. Sjabloon

De ontwerpen van Feeny bevatten soms verschillende sjablonen waarmee het uiterlijk van de pagina anders kan zijn. Bijvoorbeeld een pagina zonder zijbalk(en).

9. Reacties toestaan

Pagina’s zijn doorgaans niet echt bedoeld om reacties te ontvangen. In de meeste ontwerpen zal de reactiemogelijkheid dan ook niet zichtbaar zijn. Het maak dan niet uit of dit is aangevinkt of niet.

10. Status

Als je een nieuwe pagina schrijft dan staat de status altijd op “Concept”. Een gepubliceerde pagina heeft als status Gepubliceerd. Via de dropdown kan je bij “Status” een reeds gepubliceerde pagina weer op “Concept” zetten. De optie “Wachtend op review” geeft aan dat iemand met meerdere rechten de pagina nakijkt voordat het gepubliceerd wordt.

11. Annuleren / Bijwerken

Alle veranderingen kunnen teniet gedaan worden door op “Annuleren” te klikken. Ze worden bewaard door de button “Bijwerken”.

Meerdere pagina’s tegelijk bewerken

Het is ook mogelijk om meerdere pagina’s tegelijk te bewerken. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Selecteer de pagina’s die je wilt bewerken door deze aan te vinken
  2. Selecteer bij 2 de optie “Bewerken”
  3. Klik op “Uitvoeren”
  4. Het venster “Bulkbewerken” ontvouwt zich. De geselecteerde pagina’s worden bij 4 getoond. Wil je een van die pagina’s toch niet bewerken dan kan je het via de X uit deze lijst weer weghalen.

meerdere-paginas-bewerken

De aanpassingen die je nu kan maken zijn “Auteur”, “Hoofd”, “Sjabloon”, “Reacties” en “Status”. Zij bevatten dezelfde mogelijkheden als hierboven. Alle veranderingen kunnen teniet gedaan worden door op “Annuleren” te klikken. Ze worden bewaard door de button “Bijwerken”.