Overzicht “Alle berichten”

Het overzicht “Alle berichten” toont alle berichten die in het Dashboard gemaakt zijn. Dit zijn alle gepubliceerde berichten, ‘wachtende’ berichten, privé berichten en concepten.

Bericht volgorde aanpassen

De berichten worden op tijd weergegeven. Dat betekent dat het laatst geschreven bericht bovenaan staat in de lijst. Wil je de volgorde van een bericht aanpassen dan dien je dus de datum/tijd die bij het bericht hoort aan te passen.

De volgorde aanpassen kan op 2 manieren: open een gepubliceerd bericht of via de functie “Snel bewerken” (hierover onderstaand meer)

Open een het bericht waarvan je datum/tijd wilt aanpassen. In het vak “Publiceren” zie je de datum en tijd staan waarop het bericht gepubliceerd is achter “Geplaatst op:”. Klik op “Bewerken om het aan te passen”.

bericht-volgorde-bewerken

volgorde-bericht

1. Maand

In de ‘dropdown’ maand worden de maanden weergegeven aan de hand van de maandgetallen 1 tot en met 12, en de afkorting “jan”, “feb” tot en met “dec”.

2. Dag

De dagen van de maand.

3. Jaartal

Het jaar waarin het gepubliceerd is.

4. Uren

Het uur waarop het gepubliceerd is. Het gaat uit van de 24-uurs notatie.

5. Minuten

De minuut waarop het gepubliceerd is.

Vul de andere waardes in om de datum/tijd aan te passen. Bevestigen doe je met de button “OK” en annuleren met de link “Annuleren”.

Snel bewerken

De optie “Snel bewerken” bevat een aantal handige mogelijkheden die er voor zorgen dat je instellingen van een bericht snel kan aanpassen. Het is dus niet noodzakelijk om het bericht helemaal te openen.

Plaats de muis op de regel van het bericht die je wilt aanpassen. Kies voor de blauwe link “Snel bewerken”. De mogelijkheden ontvouwen zich in “Alle berichten”.

berichten-snel-bewerken

1. Titel

Geef het bericht een nieuwe titel.

2. Slug

De “Slug” is het laatste deel van de URL. In het voorbeeld van de URL “http://domeinnaam.nl/contact” is het deel achter “domeinnaam.nl/” de zogeheten “Slug”. De “Titel” en de “Slug” hoeven niet noodzakelijkerwijs hetzelfde te zijn.

3. Datum

De datum en de tijd van een bericht kan je aanpassen, naar een tijdstip dat beter correspondeert met de inhoud. De datum kan ook in de toekomst gezet worden. Daarmee wordt het bericht “Gepland” en wordt het pas gepubliceerd zodra het tijdstip bereikt is.

4. Auteur

Wie is de schrijver van het bericht? Mocht het nodig zijn om dit aan te passen, dan kan dat hier.

5. Wachtwoord of Privé

De optie “Wachtwoord” zorgt er voor dat een bericht alleen gelezen kan worden als de bezoeker het wachtwoord heeft. Het wachtwoord zelf kan hier vastgelegd worden.

De optie “Privé” zorgt er voor dat een bericht alleen gelezen kan worden door diegene die zijn ingelogd op de website.

6. Categorieën

Geef aan welke categorie bij het bericht van toepassing zijn.

7. Tags

Tags worden in de ontwerpen van Feeny niet of nauwelijks gebruikt. Mocht het van toepassing zijn, dan kunnen ze hier ingevuld worden.

8. Reacties toestaan / Pings toestaan

Wil je bezoekers de mogelijkheid geven om te reageren op je bericht? Dat kan je hier aangeven. “Pings” zijn meldingen naar de websites waar je naar linkt of waar het in het bericht over gaat. Deze websites weten dan dat je iets over hun schrijft of zegt.

9. Status

Als je een nieuw bericht schrijft dan staat de status altijd op “Concept”. Een gepubliceerd bericht heeft als status Gepubliceerd. Via de dropdown kan je bij “Status” een reeds gepubliceerd bericht weer op “Concept” zetten. De optie “Wachtend op review” geeft aan dat iemand met meerdere rechten het bericht nakijkt voordat het gepubliceerd wordt.

10. Dit bericht sticky maken

Wanneer dit aangevinkt wordt dan blijft het bericht bovenaan de berichten staan op de website. Er wordt dan niet meer gekeken naar de datum of tijd. Het bericht blijft net zo lang bovenaan staan tot deze optie weer uitgevinkt wordt.

11. Annuleren / Bijwerken

Alle veranderingen kunnen teniet gedaan worden door op “Annuleren” te klikken. Ze worden bewaard door de button “Bijwerken”.

Meerdere berichten tegelijk bewerken

Het is ook mogelijk om meerdere berichten tegelijk te bewerken. Volg hiervoor de volgende stappen:

  1. Selecteer alle berichten die je wilt bewerken door deze aan te vinken
  2. Selecteer bij 2 de optie “Bewerken”
  3. Klik op “Uitvoeren”
  4. Het venster “Bulkbewerken” ontvouwt zich. De geselecteerde berichten worden bij 4 getoond. Wil je een van die berichten toch niet bewerken dan kan je het via de X uit deze lijst weer weghalen.

meerdere-berichten-snel-bewerken

De aanpassingen die je nu kan maken zijn “Categorieën”, “Tags”, “Auteur”, “Reacties”, “Pings”, “Status”, “Sticky” en “Notatie” (de optie “Notatie” mag genegeerd worden). Zij bevatten dezelfde mogelijkheden als hierboven. Alle veranderingen kunnen teniet gedaan worden door op “Annuleren” te klikken. Ze worden bewaard door de button “Bijwerken”.