Een hoofditem dat niet naar een pagina verwijst

Een hoofditem dat subitems heeft, hoeft niet naar een pagina te verwijzen. Bezoekers van de website zien de hoofditems meestal als tussenstap om bij de subitems te komen. Mits dat hoofditem subitems heeft natuurlijk.

Een ‘leeg’ menu-item maken

In onderstaand voorbeeld is “Onze school” een hoofditem met subitems “Schoolnieuws”, “Jaaragenda” en “Medezeggenschap en meedenken”. Maar ook subitem “Medezeggenschap en meedenken” is zelf hoofditem geworden van de pagina “Docentenraad”.

Als je goed kijkt dan zie je dat “Onze school” en “Medezeggenschap en meedenken” de tekst “Aangepast” hebben staan, waar de andere menu-items “Pagina” hebben staan. “Onze school” en “Medezeggenschap en meedenken” verwijzen dus niet naar een pagina.

Om een hoofditem te maken dat niet naar een pagina verwijst klik je op “Links” (rode pijl)

Een hoofditem dat niet naar een pagina verwijst

1. URL

Het menu moet even voor de gek gehouden worden. Typ bij URL bijvoorbeeld: http://feeny.nl.
Zodra het menu-item is toegevoegd haal je deze URL weer weg.

2. Linktekst

Vul hier de Navigatielabel, oftewel de naam van het menu-item, in.

3. Aan menu toevoegen

Klik op “Aan menu toevoegen” om het nieuwe menu-item te bevestigen.

Het menu-item wordt nu rechts bij “Menustructuur” toegevoegd. Plaats het op de gewenste plaats en plaats de subitems eronder.

4. URL

Het menu-item verwijst nu nog naar de link die je bij “1. URL” hebt ingevuld (bijvoorbeeld http://feeny.nl). Open de instellingen van het menu-item door op het driehoekje bij “Aangepast” te klikken (blauwe pijl). Verwijder bij “URL” alle tekst die daar staat. Het menu-item is nu ‘leeg’ geworden. Er kan nu niet op geklikt worden, het verwijst niet meer naar een pagina. Maar het toont nu wel de subitems die er onder hangen.

Bewaar de nieuwe menustructuur door op de button “Menu opslaan” te klikken.