Een gebruiker verwijderen

Als een persoon niet meer werkzaam is binnen de organisatie, is het verstandig om deze ook geen toegang meer tot de website te geven.

Verwijder een gebruiker

Het verwijderen van een persoon kan op 2 manieren.

Manier 1: Ga naar “Gebruikers” en kies “Alle gebruikers”. Plaats de muis op de naam van de persoon die verwijderd moet worden en klik op het rode woord “Verwijderen”.

een-gebruiker-verwijderen-manier-1

Manier 2: Ga naar “Gebruikers” en kies “Alle gebruikers”. Selecteer de persoon die verwijderd moet worden door het vakje voor de naam aan te vinken. Kies vervolgens bij “Acties” voor “Verwijderen” en klik op “Uitvoeren”.

Op deze manier kan je ook meerdere gebruikers tegelijkertijd verwijderen: vink simpelweg meerdere vakjes aan.

een-gebruiker-verwijderen-manier-2

Bevestig de verwijdering

Na bovenstaande stappen is de gebruiker nog niet verwijderd. De laatste stap is de vraag “Wat moet er gebeuren met de berichten van deze gebruikers?”. Er zijn 2 mogelijkheden.

Mogelijkheid 1: Als alle berichten van deze persoon verwijderd kunnen worden, of deze persoon heeft geen berichten geschreven, selecteer dan het eerste selectievakje waar “Alle berichten verwijderen” achter staat. Klik vervolgens op “Verwijdering bevestigen”.

Mogelijkheid 2: Als alle berichten van deze persoon bewaard moeten worden, selecteer dan het tweede selectievakje. Hierbij kies je een gebruiker aan wie de berichten dan gekoppeld moeten worden. Klik vervolgens op “Verwijdering bevestigen”.

een-gebruiker-verwijderen-bevestiging