Een nieuwe gebruiker toevoegen

Om een nieuwe gebruiker aan te maken ga je in het linkermenu naar “Gebruikers” en kies je “Nieuwe toevoegen”
nieuwe-gebruiker-toevoegen

Nieuwe gebruiker aanmaken

1. Gebruikersnaam

Kies een unieke naam. Gebruikersnamen kunnen maar één keer gebruikt worden. Ook belangrijk: een gebruikersnaam kan naderhand niet veranderd worden. Een wachtwoord en e-mailadres kan naderhand wel veranderd worden.

2. E-mailadres

Zorg dat je het juiste mailadres invoert. De nieuwe gebruiker ontvangt op dit adres een melding dat hij/zij toegang tot de website heeft gekregen (alleen als optie 4 is aangevinkt).

3. Wachtwoord

Het wachtwoord dien je twee maal in te voeren. Een “Sterkte-indicator” geeft aan hoe veilig het nieuwe wachtwoord is. Lees hier over wachtwoorden en wat een veilig wachtwoord is.

4. Wachtwoord verzenden?

Vink deze optie aan om de nieuwe gebruiker het wachtwoord per mail toe te sturen.

5. Geef de gebruiker een rol op de website

‘Rollen’ bepalen wat een gebruiker op de website kan en mag. Per website kunnen deze rechten verschillen. Globaal komt het hier op neer:

  • De laagste rol is “Abonnee”. Deze rol kan alleen teksten op de website lezen. Heeft geen of zeer beperkte toegang tot het Dashboard.
  • De rol “Schrijver” kan een bericht schrijven in het Dashboard. Heeft verder weinig andere rechten.
  • De “Redacteur” heeft de meeste rechten en mogelijkheden binnen het Dashboard.

Voor de volledigheid is het raadzaam om ook de velden “Voornaam” en “Achternaam” van de nieuwe gebruiker in te vullen. De nieuwe gebruiker kan dit echter ook zelf invullen bij “Je profiel”.

Het veld “Site” mag leeg blijven.