Conflict History, ontdek de geschiedenis van oorlogen via Google Maps

Oorlogsgeschiedenis 2.0

UPDATE: 

Helaas is de website conflicthistory.com niet meer werkend. Er wordt gezocht naar een oplossing.

After 5 years of visualizing thousands of conflicts, conflicthistory.com stopped working. The data sources have been changed and it used old web technologies, like Flash.
We are looking for ways to relaunch the project.

Kind regards,
Thimon

Conflict History is een prachtige website waar een rijke geschiedenis aan oorlogen (of conflicten) van over de hele wereld terug te vinden zijn.

Conflict History is een prachtige website waar een rijke geschiedenis aan oorlogen (of conflicten) van over de hele wereld terug te vinden zijn. De website is gemaakt door de Nederlander Thimon Sistermans. Op dit moment wordt er gewerkt aan een update van de website, maar de oude versie werkt nog steeds. Volg de twitteraccount van @conflicthistory om op de hoogte te blijven.

De geschiedenis simpel en duidelijk in beeld

Conflict History werkt heel simpel en duidelijk

Conflict History werkt heel simpel en duidelijk; een tijdlijn onderaan de pagina bied je de mogelijkheid om door de geschiedenis heen te scrollen. Binnen elk tijdvak wordt met rode cirkels de brandhaarden op de wereld aangegeven. Een klik op een cirkel geeft je de mogelijkheid om meer over deze oorlog te weten te komen.

De informatie over de oorlog haalt de website van Wikipedia af. Helaas is het nu alleen mogelijk om de teksten in het Engels te lezen. Wellicht dat de update ook de Nederlandse taal tot de mogelijkheden maakt.

Dit bericht heeft 0 reacties

Deel jouw reactie