Beveilig je Twitter, Facebook, Google en andere accounts in 2 stappen

Voorkom dat anderen jouw account overnemen

beveilig je accounts

Een wachtwoord stelen is makkelijk dan je wellicht zal denken. En met een gestolen wachtwoord kunnen internetcriminelen jou voor grote problemen stellen. Je privacy kan op straat komen te liggen, foto’s en e-mails kunnen bekeken of verwijderd worden, men kan zich als jou voordoen, en zo voorts.

Gelukkig nemen steeds meer online bedrijven zoals Twitter, Facebook, Google, Dropbox, Apple en Microsoft maatregelen om hun gebruikers te beveiligen voor bovenstaande scenario’s. Dit doen ze door authenticatie in twee stappen mogelijk te maken. Maar deze extra beveiliging staat niet automatisch aan. Hier moet je zelf even actie voor ondernemen.

Even? Ja. Want het activeren van de authenticatie in twee stappen kost weinig tijd en is ook niet moeilijk om te doen.

Beveilig je account met authenticatie in twee stappen

Wat is authenticatie in twee stappen? Normaal gesproken log je ergens in met behulp van een gebruikersnaam of e-mailadres in combinatie met een wachtwoord. Iedereen die deze combinatie kent, heeft daarmee toegang tot jouw account. Ook wanneer die aanmelding gebeurt vanaf een computer die jij nooit gebruikt.

Een twee-staps authenticatie voegt nog een extra beveiliging toe, namelijk iets dat alleen jij bezit: je mobiele telefoon. Wanneer je jezelf aanmeldt vanuit een onbekende browser of onbekende computer, heb je een beveiligingscode nodig. En deze beveiligingscode wordt, dankzij de authenticatie in twee stappen, naar jouw mobiele telefoon gestuurd. Iemand die wilt inbreken op jouw account kan zich dus niet aanmelden, omdat diegene niet de beveiligingscode ontvangt.

Accountbeveiliging bij Twitter

‘Accountbeveiliging’ op de Instellingen pagina van je Twitter account is de plaats waar jij je Twitter account kan beschermen tegen inbraakpogingen. Met deze functie zal er om een verificatiecode gevraagd worden wanneer je inlog. Bekijk onderstaand filmpje om de werking van accountbeveiliging van Twitter te zien.

Aanmeldgoedkeuringen bij Facebook

Facebook noemt de beveiligde authenticatie ‘aanmeldgoedkeuringen’. De optie om deze aanmeldgoedkeuringen te activeren vind je op de Beveiligingsinstellingen pagina van jouw Facebook account. Vink het hokje bij Aanmeldgoedkeuringen aan, en een procedure wordt gestart waarin je aan kan geven welke computers veilig zijn. Ook dien je aan te geven hoe je de beveiligingscode wilt ontvangen: per sms of via de Facebook app op je smartphone. Beveilig je accounts in 2 stappen

Authenticatie in twee stappen bij Google

Google heeft een duidelijke en uitvoerige beschrijving online staan waarom het belangrijk is om je account bij Google goed te beschermen. Op de speciale pagina Authenticatie in twee stappen lees je precies wat je moet doen en kan je ook direct aan de slag.

Beveilig je account bij Dropbox

Je Dropbox account beveilig je via de security pagina. Klik vervolgens op Enable bij de Two-step verification en volg de stappen om de beveiliging van Dropbox te activeren.

Ps. Heb je nog geen Dropbox account? Vraag er een aan via deze link en ontvang 500 MB gratis extra online opslag!

Beveilig je account bij Microsoft Live.com

De twee-staps authenticatie voor je Live.com account activeer je op de beveiligingspagina van je accountinstelling.

Apple twee-staps beveiliging nog niet actief

Op dit moment werkt de authenticatie in twee stappen van Apple alleen nog maar in de VS, Verenigd Koninkrijk, Australië, Ierland en Nieuw Zeeland.

Dit bericht heeft 2 reacties

Deel jouw reactie