Beleef de natuur! Beleef de lente!

De paden op, de lanen in

Uilskuikentje

Natuur moet je natuurlijk beleven. Het liefst met een flinke wandeling door de natuur, genietend van het weer en alle dieren, planten en bomen. Maar helaas is soms niet alle pracht van de natuur goed te zien. Dieren weten zich over het algemeen goed te verbergen voor ons mensen. En het wordt al helemaal lastig om sommige dieren voor een lange tijd te volgen. Zeker wanneer je hen de rust wilt gunnen, die ze verdienen.

Om iedereen toch de mogelijkheid te geven om een aantal vogels in Nederland goed te kunnen observeren in de lente, is er de website beleefdelente.nl, gemaakt door Vogelbescherming Nederland.

Muis valt uil aan. Oh nee, toch maar nietSinds 2007 kun je met de webcams van Vogelbescherming Nederland rechtstreeks in vogelnesten kijken, live, 24 uur per dag, van 1 maart tot 1 juli! Miljoenen bezoekers over de hele wereld leven zo mee met het wel en wee van de kleinste steenuil tot de grootste oehoe. Vogelbescherming wil dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van het kijken naar vogels. Draagvlak voor natuurbescherming begint immers met liefde voor de natuur.

Beleef de Lente wordt mogelijk gemaakt door de belangeloze inzet van tientallen vrijwilligers, voor en achter de schermen, de bijdrage van vogelwerkgroepen en soortwerkgroepen en natuurlijk de terreinbeheerders en particulieren die gastvrijheid bieden aan de vogelnesten met de camera’s.

Er is ook een scholenversie van Beleef de Lente: Beleef de Lente Junior, speciaal gemaakt voor het digibord. Leerkrachten van groep 1 tot en met 8 kunnen hier onder andere lesmateriaal downloaden en zelf lesmateriaal uploaden. Daarnaast kunnen kinderen hier, net als bij Beleef de Lente, naar de live-beelden kijken van de steenuil, oehoe, gierzwaluw, koolmees, slechtvalk, torenvalk, gekraagde roodstaart en ooievaar en met elkaar praten over datgene wat ze zien. Beleef de Lente Junior is te vinden op www.beleefdelentejunior.nl.

Dit bericht heeft 0 reacties

Deel jouw reactie