8 uitdagende apps om het hoofdrekenen te oefenen

Stimuleer het hoofdrekenen dankzij apps

uitdagende apps om het hoofdrekenen te oefenen

Hoofdrekenen is het maken van berekeningen uit het hoofd, dus met gebruikmaking van de eigen hersencapaciteit en zonder bij het rekenen gebruik te maken van hulpmiddelen zoals een rekenmachine of pen en papier. Bij het hoofdrekenen gebruikt men vaak technieken die speciaal ontwikkeld zijn voor bepaalde typen berekeningen, en van parate kennis, relaties tussen getallen en eigenschappen van bewerkingen.

Wikipedia

Hoofdrekenen is dus een must. Daar is iedereen het wel over eens. Maar het oefenen van hoofdrekenen wordt niet altijd even leuk gevonden. Gelukkig kunnen apps daar een positieve draai aan geven. Een leuke verhaallijn of een creatieve spelvorm zorgen ervoor dat je leert/oefent terwijl je dat niet in de gaten hebt.

Feeny heeft al eerder aandacht geschonken aan apps voor rekenen: zo zijn er apps om algebra mee te oefenen en apps om tafels te oefenen. Maar een overzicht van alleen hoofdrekenen was er nog niet.

Ben jij nog wel snel en handig in hoofdrekenen? Onderstaande apps zijn leuk om te oefenen voor jong en oud, deze hoofdrekenapps bevatten namelijk een beetje van alles. Naast de ‘erbij en eraf sommen’, optellen en aftrekken, vragen ze ook kennis van vermenigvuldigen en delen. Maar ook andere rekenkundige opdrachten worden gegeven, bijvoorbeeld sommen over ‘groter dan’ en ‘kleiner dan’.

Van de speler wordt gevraagd om de beste rekenaanpak te gebruiken om tot een succesvolle berekening te komen. Allemaal uit het hoofd. En het liefst zo snel of zo ‘handig’ mogelijk.

Nederlandstalige hoofdrekenapps voor iOS

Hieronder vind je een overzicht van een aantal creatieve, uitdagende en mooie apps voor het hoofdrekenen die er voor iOS beschikbaar zijn. Al deze apps zijn Nederlandstalig én deze apps hebben op zijn minst drie sterren als beoordeling ontvangen door de gebruikers. De meeste apps zijn geschikt voor iPhone én iPad.

Heb je nog een andere goede app ontdekt, die in dit rijtje thuis kan horen? Stuur een tweet naar @feenynl of vertel het in een reactie onderaan dit bericht.

[appbox appstore 703287370]

[appbox appstore 537802071]

[appbox appstore 674061212]

[appbox appstore 627950311]

[appbox appstore 661156236]

[appbox appstore 305627630]

[appbox appstore 395934549]

[appbox appstore 545625741]

Dit bericht heeft 7 reacties

Deel jouw reactie