16 educatieve Google Chrome extensies

Educatieve Google Chrome extensies

16 educatieve Google Chrome extensies

1. Readium

Digitale boeken, of e-books, kan je doorgaans alleen via speciale e-readers lezen. Readium laat je digitale ePub boeken lezen, gewoon in je Chrome webbrowser. Upload een ePub e-book bestand via Readium en lees boek net als in een e-reader, maar dan in Chrome.

2. Planetarium

Met Planetarium kan je meer dan  1500 sterren bewonderen. Dit zijn alle heldere sterren die je ’s nachts aan de hemel kan zien. Planetarium kan je de sterrenbeelden laten zien en je kan zelfs nagaan hoe de sterren stonden op een bepaald tijdstip.

3. 3D Solar System Web

Ontdek onze eigen sterrenstelsel met 3D Solar System Web. 3D Solar System Web geeft je informatie over onze naburige planeten en het laat je zien waar de planeten zich nu bevinden.

4. Duckie Deck – Spelletjes voor Kinderen

Duckie Deck maakt leerspelletjes voor kinderen in de leeftijd 2-5. Meer dan 120 activiteiten met kleurrijke karakters, prachtige geluiden en heldere emoties, gefocust op die dingen die voor ouders zo belangrijk zijn, het leren van levenswaarden als vriendschap, respect, delen en het zorgen voor anderen.

Ontwikkeld voor het spelen op een tablet, smartphone en website.

5. Chrome Remote Desktop

Moet je iemand achter de computer helpen, maar ben je niet in de buurt? Met Chrome Remote Desktop kan je toegang krijgen tot andere computers. Of een andere gebruiker toestemming geven veilig toegang te krijgen tot jouw computer.

6. The Printliminator

The Printliminator is een bookmarklet voor Chrome; een bestandje dat je naar de taakbalk sleept. Met The Printliminator kan je onnodige delen van een website verwijderen voordat je deze pagina wilt printen. Alleen het belangrijkste van deze website of pagina, datgene wat je wilt printen, blijft dan over.

7. TypingClub

TypingClub is een van de educatieve Google Chrome extensies

Leer blind typen met deze gratis Chrome extensie. TypingClub is een spel/leer programma waarmee je het typen kan leren, versnellen en verbeteren.

8. Screenshot – Webpage Screenshot

Screenshot – Webpage Screenshot is een simpele oplossing om van een webpagina een schermafdruk te maken. Het werkt zelfs als er geen internet verbinding is. Ook kan je een screenshot maken van een lange pagina.

9. Print Friendly & PDF

Print Friendly & PDF werkt een beetje hetzelfde als The Printliminator. Ook hiermee kan je onnodige delen van een website laten verdwijnen voor een print. Met Print Friendly & PDF kan je ook de pagina afdrukken als een PDF bestand.

10. PicMonkey

Niet iedereen gebruikt Photoshop, met PicMonkey kan je prima je foto’s bewerken. Maak collages, voeg woorden toe, gebruik filters, maak een frame rondom je foto, plak er stickers op en zo zijn er nog meer mogelijkheden met PicMonkey.

11. PDF Mergy

PDF Mergy maakt het mogelijk om meerdere PDF-bestanden samen te voegen tot één PDF-bestand met een simpele drag-and-drop interface.

12. De QR Code Generator

Maak zelf eenvoudig QR codes. De QR Code Generator genereert QR Codes uit vrije tekst, URL’s, telefoonnummers, sms-berichten of contacten (vCard).

13. Sketchpad

Als PicMonkey nog te beperkt voor je is, dan is Sketchpad misschien een goed alternatief. Met Sketchpad kan je tekenen, schetsen en ontwerpen gewoon in je browser. Er zijn verschillende soorten kwasten aanwezig om je werkstuk mee te verfraaien.

14. MindMap

Zelf mindmaps maken gaat heel eenvoudig met de Chrome extensie MindMeister. Wil je nog meer mogelijkheden om online mindmaps te maken? Bezoek dan de Web 2.0 tips voor het onderwijs: Een mindmap maken.

15. Anatronica – 3D Interactive Anatomy

Hoe ziet ons lichaam er van binnen uit? Met Anatronica – 3D Interactive Anatomy kan je het prachtig ontdekken.

16. HeapNote Teacher

HeapNote Teacher is een extensie waarmee je als leraar een overzicht kan bewaren van al je schoolse activiteiten. Je kan je weekschema bijhouden, cijfers van uw leerlingen bewaren, of een database opbouwen van al je gegeven opdrachten.

Dit bericht heeft 2 reacties

Deel jouw reactie